• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ljuv musik för mogna vid Refvens grund

Scendraget
Gärna en äkta schlager. Scendraget fick förstärkning från Bälgadraget under Augustifesten.

 

Sedan flödade dragspelstonerna över parken

 

Refvens grund är platsen för den något mognare publiken under Augustifesten. Många är det kanske som inte hittar dit eftersom det i reklamen står att det är ”PRO i parken” vilket kanske låter som platsen enbart är till för för äldre!

Vi besökte parken några timmar under fredagskvällen med start cirka kl 16. Då hade ett antal körer och Hemgårdens folkdanslag varit på plats sedan 12 på middagen. Innan vi kom hade R.U.S.B Orkester och Chimney Rebels reggaeband avslutat sitt framträdande.

Sedan flödade dragspelstoner över parken. Först ut var Bälgadraget som spelade traditionella dragspelslåtar. Sedan tog Scendraget över scenen (och några musikanter från Bälgadraget stannade kvar). Det blev nu lite mera schlagers och snabbare låtar under en knapp timme. Skärblacka Dragspelare stod på tur, lätt decimerat, och fick i stället Anita Lindkvist med sin bas som bakgrund. Hon tog också fram sin sångröst i ett bejublat potpurri av kända slagdängor.

Slutligen blev det så dags för dans till Bosse Franks orkester. Vi var många som kom ihåg orkestern med det namnet och som då hade Frank Eklund på dragspel som kapellmästare. Han finns inte med oss längre men orkesternamnet lever vidare och deras spelglädje lockade upp ett antal danspar på dansbanan!

Kvällen var ljuvlig och Fiskestugan i Strömparken såg till att publiken kunde få en billig fika.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

REFVENS GRUND Norrköping

14 augusti 2015
PRO i parken

Augustifesten

LÄNKAR
Augustifesten hemsida Facebook
SON och ”ABBA” Augustifestens succéstart reportage Kultursidan.nu 12/8 2015
Augustifesten smäller till igen reportage Kultursidan.nu 12/8 2015

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ljuv musik för mogna vid Refvens grund

  1. Pingback: Vykort från Augustifesten 2015 - KULTURSIDAN.nu