• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Johnny Cash i Lasses goda minne

Lasse Lindfors bok
Slutsåld på förlaget. Boken Hello Sweden, I’m Johnny Cash, skrevs av Lasse tillsammans med Börje Ahlberg 2007.

 

”Hello Sweden, I’m Johnny Cash”

 

Väldigt många i medelåldern och uppåt har starka band till Johnny Cash och hans melodier. Men det är nog inte så många i Sverige som kan säga att de var personliga vänner med den amerikanske artisten.

Lasse Lindfors var dock en av Johnny Cash svenska vänner. Lasse har i sin personliga samling hemma i Norrköping många unika föremål, som han för några år sedan ställde ut på Grammofon när det låg i Knäppingsborg. Men främst har han sina minnen som han förvaltar med sympatisk låg profil, det är Cash som hyllas.

Lasse Lindfors håller ibland uppskattade föreläsningar om Johnny Cash och sin egen vänskap med Johnny. På onsdagskvällen samlades drygt 30 åhörare i Svenskt UppfinnareMuseums lokaler i Norrköping. Lars berättade om sin vänskap med Johnny Cash och spelade också upp udda inspelningar, bland annat från artistens besök på Österåkeranstalten. Johnny Cash slog ju igenom med sin spelning på San Quentinfängelset i USA.

Lasse Lindfors visade förstås bilder, med åren blev det en hel del fotografier tagna på Cash och hans familj och deras unge svenske vän. Och så bläddrade han i boken som i bästa fall kan köpas på antikvariat eftersom den är slutsåld på förlaget. Hello Sweden, I’m Johnny Cash, skriven av Lasse tillsammans med Börje Ahlberg 2007. Där finns många goda historier.

På fredag finnas en ny möjlighet att lyssna till Lasse Lindfors då han åter delar med sig av sin digra kunskap kring legendaren Johnny Cash. Då besöker han Söderköpings Bokhandel & Antikvariat. Kanske finns där ett eller två exemplar av Lasses bok till salu.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SVENSKT UPPFINNAREMUSEUM Norrköping

9 september 2015 kl 19
Johnny Cash – en man för alla tider

Föreläsning av Lasse Lindfors

SÖDERKÖPINGS BOKHANDEL & ANTIKVARIAT Söderköping

11 september 2015 kl 18.30
Kompis med en världsstjärna – Lasse Lindfors minns Johnny Cash
Föreläsning

LÄNKAR
Hello Sweden – I’m Johnny Cash recension SvD
Svenskt UppfinnareMuseum hemsida Facebook
Söderköpings Bokhandel & Antikvariat hemsida Facebook
Lars ”Cash” Lindfors öppnade med Little Gerhard på Antikvariatet reportage Kultursidan.nu 2/3 2012

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.