• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Tips 5 – för att Kulturnatten alltid är blå

Dead Soul
Domedagsblues. Dead Soul kliver ner i Visualiseringscenter C:s runda grotta.

 

Höjdarblues • Bluespunk • Sjukt bra blues …

 

Med lite god vilja och ett skohorn. Följ Kultursidan.nu:s medarbetare i tolvtaktstempo och du grottar ner dig i bluesens blå dunkel från tidig eftermiddag till sen kväll.

Norrköpings invånare (och säkert några tillresta) har genom 30 år skapat Kulturnatten, med sina sinnen, sin vilja, sitt kunnande och sina kroppar. Vi skapar och tar till oss i tusen andetag. I morgon lördag 26 september är det dags igen. Då är det du som bestämmer hur din Kulturnatt blir.

14 – 15 Blues med ungdom och erfarenhet, Shoutin’ Red + Bill Öhrström på NP33, för att hon var förra årets höjdpunkt. Och med en bluesveteran med munspel blir det knappast sämre.

15 – 16 Ofiltrerad bluespunk med And We Should Die Of That Roar på Vaxkupan, för att han gjorde förra årets bästa lokala skiva och årets hittills bästa EP (lokala, förresten…).

18 – 19 Domedagsblues med Dead Soul i domteatern på Visualiseringscenter C, för att de visade vad bluesmörker var på Dynamo förra året. Och för att Ghost har ett tungt förband.

19 – 20 Tolvtaktsblues med Twelve Bar Blues band i Knäppingsborg, för att det är fint med tradition och att de alltid levererar.

20 – 20.30 Bluespunkens återkomst med And We Should Die Of That Roar i Knäppingsborg, för att det är svårt att få nog och för att han var så bra på spelningen i februari.

20.30 – 21 Blås utan blues med Balkan Bag Pack också de i Knäppingsborg, för att de delar de balkanska tonerna med föregående artist, och för att det är omöjligt att värja sig mot deras spelglädje.

21.45 – 22.30 Sjukt bra blues med Sick ́n Blues i Knäppingsborg, för att de under lång och trogen tjänst försett oss med blues av gott märke.

22 – 00 Tradblues med blås med The Monotones på Knäppningen, för att det närmar sig natt och då vill man nästan ha jazz.

20 – 23 Jamblues utan gränser med Bourbon Fat och Train Yard på NP33, för att om de fortfarande spelar när jag kommer så lär stämningen ha nått klimax.

Tipsare och foto: Michael Strandhed

LÄNKAR
Kulturnatten hemsida
P-plats, Vampyr, BBP, Span, Rockfoto och Högt Tips 4 Kultursidan.nu 24/9 2015
Sagoparad, Inferno, Porträtt, Tystnad och Körmaraton Tips 3 Kultursidan.nu 22/9 2015Fängslande Chambert Jukebox Fängslande igen Tips 2 Kultursidan.nu 22/9 2015
Kreativt, smalt och färgsprakande Tips 1 Kultursidan.nu 21/9 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.