• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Jonas Lundqvist till Saliga Munken ikväll

Saliga munken
Saliga på Munken. Om inte fullsatt så välbefolkat när Jaako Eino Kalevi spelade på Klubb Republiks arrangemang i oktober. Ikväll är det konsert igen.

 

Publiken verkade ovanligt glad

 

Jonas Lundqvist – vem är det? Nu har Klubb Republik släpat en totalt okändis till Saliga Munken igen. Det här går jag inte på (igen). Jag struntar i det!

 

Jaakko Eino Kalevi
Jaako Eino Kalevi gjorde sig först känd som spårvagnskonduktör. Numera ses han som en förnyare av discopopen.

 

För en månad sedan (22 oktober) drog de hit en finsk spårvagnskonduktör vid namn Jaako Eino Kalevi. Jag begrep inte ett skvatt. 70/80-talsdisco i denna tid? Ja, publiken var ju nästan nyfödd… D.v.s. de hade inte behövt genomlida genren när det begav sig. För oss som gjort det stavas Pet Shop Boys, Duran Duran och (gud hjälpe!) Boney M…. f-i-e-n-d-e-r!

Men publiken verkade ovanligt glad. Min högerfot höll inte med mig utan började stampa takten. Och ett kort tag (3-4 låtar) var det riktigt bra. På riktigt bra. Då lät de influerade av de de gamla postpunk/nyvågarna Theatre Of Hate. Sen lät det som ABBA, och alla som säger att de är bra ljuger. Efteråt var jag tvungen att fråga Kalevi om det var ironiskt, men han bara stirrade på mig som om jag vore galen. Jag var inte rätt person att recensera, så jag teg hellre.

Och nu (19 november) är det dags igen för Klubb Republik att ordna spelning med/hos Saliga Munken. Och de tjatar att vi ska skriva. Jag struntar i det! De skickar inga bilder när jag ber.

Men så träffade jag ordföranden/konstnären William Sulka på Arbis i torsdags, och han sa att det var OK att använda hans illustration. Och så damp det ner några pressbilder idag.

 

Jonas Lundqvist
Ikväll. Jonas Lundqvist har ett förflutet i Bad Cash Quartet.

 

Men vem fasen är Jonas Lundqvist? Aldrig hört talas om karl’n. Jaså… han har spelat i Bad Cash Quartet. De var ju… bra. Även om de lade ned för 11 år sedan. Därifrån fortsatte Martin Eriksson till Hästpojken, och de är ju… också bra. Själv släppte han (under namnet Jonas Game) plattan ADHD. Nu börjar jag bli intresserad!

En platta, Så e de me de, kom under dopnamnet 2012. Två låtar med vardera två remixer har släppts i år. Det låter popigt. Håkan Hellström är en gammal bekant. Han gillar detta. Det kan vara bra ändå. Det lilla jag hört låter lite eget. (Men popigt). Kolla Spotify!

Så jag struntar väl inte i det här ändå. YOLO, som ungarna säger. Pop är jag väl inte för gammal för?
© Text: Michael Strandhed
© Foto: Michael Strandhed samt pressbild på Jonas Lundqvist
© Ill: William Sulka

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SALIGA MUNKEN Norrköping

19 november 2015
Jonas Lundqvist

Konsert
Arr: Klubb Republik

22 oktober 2015
Jaako Eino Kalevi
Konsert
Arr: Klubb Republik

LÄNKAR
Jaakko Eino Kalevi hemsida Facebook
Jonas Lundqvist hemsida FB-evenemang
Klubb Republik Facebook
Saliga Munken hemsida Facebook

 

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.