• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lotta Källström kryddar julens show

Majsans grabbar
Majsans grabbar. Lotta Källström kryddar julshowen med två muskelstinna paket.

 

Majsans grabbar är två hårda paket

 

Slutet av november och hela december innebär ett stort utbud av julbord, konserter och marknader i stort sett överallt. Så även på Elite Grand Hotel som för andra året i rad serverar julbord med show med Lotta Källström och vänner. Lotta satsar på sång, dans och muskler.

Ensemblen blandar och ger i välkryddad blandning. Kända och uppskattade Lotta Källström sjunger, spelar gitarr och tar med sig Majsan, sitt komiska alter ego. Den här gången öppnar Majsan två hårda paket – Majsans grabbar är två muskelberg med tuff uppsyn.

Bakom muskelbergen hittar vi Stefan Wikström och Peter Malmberg. Stefan är känd Elvis-sångare, först från Memphis Mafia men även med solokarriär. Gitarristen och sångaren Peter Malmberg, tidigare medlem i Liverpool, gör gärna shower, som The Fairytale som först gjordes för TV i USA och sedan i Norrköping. I Söderköping har han nyligen setts som S:t Peter tillsammans med The Solid Backbones.

– Vi har inte jobbat med varandra utan bara mot varandra tidigare, skojar killarna.

 

Mia Jonsson och Linnéa Källström
Glittrande glada. Mia Jonsson och Linnéa Källström blir tre med Cecilia Flenhagen på plats.

 

Lottas dotter Linnéa Källström tog studenten från De Geergymnasiet i våras. Hon är målmedveten och pendlar mellan studierna på Balettakademin i Stockholm och showerna. Även Cecilia Flenhagen, tyvärr sjuk vid vid vårt besök, har studerat vid De Geergymnasiet och har under senare år synts i olika sammanhang.

Senast vi kunde se Mia Jonsson på en scen här i Norrköping var för cirka 8 år sedan. Då i en ABBA-show med showgruppen Diamonds tillsammans med bröderna Daniel och Bruno Mitsogiannis och Liw Eklund Swartz. Efter musikalutbildning i Bjärnum hade Mia också engagemang på Safari i Linköping.

Familjelivet med två barn har tagit sitt sedan dess, därför har vi inte sett så mycket av henne undantag av några enstaka framträdanden i Finspång och Söderköping. Men nu blir det annat av!

– Jag ställer upp för att det är roligt att testa nya grejer! Det är ett otroligt bra gäng som det är kul att spela med, säger Mia Jonsson.

Adam Svensson, danskillen från Valdemarsvik som också showdansar i stora världen, har kallats in som koreograf. Hans huvuduppgift är att forma flickornas rörelser, de tre yngre tjejerna framför låtar av bland andra Afrodite, Aretha Franklin och Helena Paparizou.

– Det är spännande att möta människor med olika erfarenheter och lära känna dem, säger Adam Svensson om aktörerna.

 

Peter Malmberg, Stefan Wikström och Mia Jonsson
Nu fattas bara snön. Peter Malmberg, Stefan Wikström och Mia Jonsson sjunger in julen.

 

– Det är en Julshow, det är viktigt att publiken känner sig hemma i det som erbjuds, menar Lotta Källström. Kända melodier och sånger blandade med en och annan lite mera obekant julanknuten melodi.

Föreställningen börjar redan i entréhallen där ensemblen möter upp innan man vandrar en trappa upp till Bråvikssalen. Där blandas underhållning och måltidpass med varandra innan efterfesten startar med mingel och DJ.

Lotta och gänget vill inte avslöja alltför mycket, men det blir i alla fall ett avsnitt med ”Trubadurerna”. En vågad del med kära ”Majsan och hennes grabbar” utlovas. Mor och dotter Lotta och Linnéa Källström visade vid under repetitionen prov på fin stämsång i en av de mest älskade julsångerna. Peter Malmbergs gitarrspel framkom i ett exempel och flickornas sång och dans i andra. Många klädbyten blir det och visst blir det glitter. Det är ju jul.

© Text: Sven Åke Molund
© Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ELITE GRAND HOTEL Norrköping

27 november – 19 december 2015
The Grand Christmas Show

Lotta Källström, Stefan Wikström, Peter Malmberg
Linnéa Källström, Cecilia Flenhagen och Mia Jonsson

LÄNKAR
Lotta Källström hemsida Facebook
Elite Grand Hotell hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.