• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Crossroads på väg mellan dans och teater

Crossroads
Vägval. Föreställningen Crossroads kommer till Teater Bråddgatan 34 9 januari.

 

”Vi har utforskat livets vägval”

 

Någonstans mellan dansens form och teaterns berättelse hamnar Crossroads. Årets första föreställning på Teater Bråddgatan 34 på lördag 9 januari är ett gästspel från Linköping. Tre dansare/skådespelare väljer väg.

Borde det inte stå koreografi när det handlar om dans, ändå skriver ni att Peppe Östensson regisserat?

– Han har regisserat, men vi kallar det dans, svarar Christian Svensson som är en av de tre scemaktörerna i Crossroads.

Peppe Östensson visar sig vara deras lärare från den tvååriga utbildningen Scenkonst på Valla folkhögskola, en teaterutbildning med kroppen och rösten i fokus. Föreställningen Crossroads är resultatet av ett arbete som pågått under lång tid.

– Vi har utforskat vägskälen och vägvalen i livet, byggt upp föreställningen via improvisationer.

 

Crossroads
Crossroads.

 

Förutom Christian Svensson ingår Per Enequist och Sally Gårdfalk i gruppen. Alla tre gick Scenkonstutbildningen åren 2012–2014.

Christian Svensson är också med i Teater Imba som gästspelat på Teater Bråddgatan 34 med flera barnteaterföreställningar under 2015. Teater Imbas specialitet är kända sagor som de framfört på sitt vis, en mix av fysisk teater, improvisation och clowneri.

Båda grupperna ingår dessutom i tämligen nya Scenkonstnätverket Donya, varifrån vi kan förvänta oss fler grupperingar och spännande projekt inom vitt skilda genrer från eldkonst och clowneri till teater och dans. Som föreställningen Love me tender, love me true som fick mycket goda recensioner efter urpremiären sent i höstas.

Crossroads hade premiär på Sagateatern i Linköping strax före jul. Nu vill gruppen nå en större publik med föreställningen som främst vänder sig till unga och unga vuxna men även till alla som är intresserade av ny scenkonst. Alltså har de valt att följa vägen västerut, till Norrköping.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Crossroads/Scenkonstnätverket Donya

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

9 januari 2016 kl 19
Crossroads

Dansföreställning
Regi: Peppe Östensson

DANSARE
Per Enequist
Sally Gårdfalk
Christian Svensson

LÄNKAR
Crossroads FB-evenemang
Scenkonstnätverket Donya hemsida Facebook
Valla folkhögskola Scenkonst hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Crossroads på väg mellan dans och teater

  1. Pingback: Prövande Crossroads i uppväxtens vägskäl (recension) – KULTURSIDAN.nu