• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Arantxa Álvarez till Citysoffan i Linden

 

Arantxa Álvarez
I morgon kommer hon till Linden i samband med Leva livet-veckan. Arantxa Álvarez sökte till Idol mest av en slump. Det gav henne en karriär.

 

”Jag sätter mig med min gitarr och skriver lite”

 

Arantxa Álvarez kommer hem. När Leva livet-veckan inleds på lördag sätter sig en rad med kända lokala kultur-, nöjes. och idrottsprofiler i Citysoffan. En av dem är tjejen från Norrköping som kom med i Idol och därigenom fick jobb på Sveriges Radio.

Genom samarbete med nättidningen Prensa Norrköping kan vi publicera en intervju med sångerskan och programledaren som numera är bosatt i Malmö.

Arantxa. Berätta lite om dig själv och om vad du gör om dagarna.
Jag är en frilansande journalist/programledare/underhållare/artist och det kanske är lite ”allt-i-allo” man ska vara nu för tiden iallafall …  Ett kort och bra svar är: jag har eget företag och frilansar inom radio- och TV-branschen i Sverige!

 

Arantxa Álvarez
Glittrande glad. Arantxa Álvarez lärde sig att stå i rampljuset under Idol. När hon gör radio får hon plocka fram fler sidor av sig själv.

 

Hur började din programledarkarriär?
Det hela började med att jag exponerades i talangtävlingen IDOL 2013 och kom till topp 20 vilket var en sjukt häftig grej! Jag sökte lite av en slump och för att några vänner hade sagt att ” Arantxa, du borde ju söka till Idol!” Så när jag ändå hade flyttat till Malmö för att studera ekonomi, och auditionturnén åker genom Malmö så hade jag faktiskt inga ursäkter; jag tog en taxi till Slagthuset och provade på!

Under den tiden så fick jag ganska mycket tv-tid och mycket av min personlighet speglades. Efter att tävlingen var över för min del så fick jag ett samtal av P3-chefen Julia Blomberg där hon frågade om jag skulle vara intresserad av att testa på ”radio”.

Rätt som det var så handlade det om att sända Sveriges Radio största radioprogram vilket är Morgonpasset i P3 som jag nu har sänt som programledare två somrar i rad…

Hur kommer det sig att du flyttade till Malmö?
Jag kan inget annat säga än ”för kärlekens skull”. Min sambo har fast tjänst i Malmö kommun och för närvarande så har jag ett mycket mer flexibelt jobb och jag har inga problem med att jobba uppe i Stockholm eller i andra städer för den delen.

Vad är det för skillnad med att bo i Malmö jämfört med Norrköping?
Skillnaderna är såklart att jag inte har min familj och mina närmaste vänner här nere i Malmö. Sen är det ju den självklara skillnaden att det här är en större stad än mitt hjärta Norrköping. Men jag känner att Malmö är lite som min ”lover”, och att Norrköping är mer som min trofasta kärlek.

 

Arantxa Álvarez
Din gata i P3. Nyligen spelade Arantxa in tillsammans med Juan Havana på hans album Papiledig. Refrängen skrev hon själv.

 

Vad är det bästa med att vara programledare? Och det som inte är så bra med det?
Det bästa är kicken man får av att sända live, eller nej förresten, att det är så himla jäkla kul!

Ingenting är riktigt skrivet i sten och man får ta olika situationer som dom kommer.. Man lär sig så otroligt mycket, och man lär sig otroligt mycket om sig själv och jag skulle säga att det inte riktigt finns något negativt med det.

Du har varit sångerska tidigare. Hur var den erfarenheten och varför valde du att bli programledare i stället?
Det är ingenting som man riktigt ” väljer ” utan man ser hur korten i handen ser ut, jag menar om det ser ut som att jag kommer att få ” kåk” istället för ett par i treor så siktar jag självklart på det.

Musiken sysslar jag inte med riktigt utåt, men jag sätter mig självklart ner med min gitarr och skriver lite.

Men nu senast så skrev och sjöng jag refrängen till artisten Juan Havanas singel Moderjord i hans senaste album Papiledig.

Vad vill du säga till dagens ungdomar som ser dig som en förebild?
Jag vill säga att dom bara ska vara sig själva, oavsett om det gäller sexualitet, stil, intressen, whatever! Gör det du brinner för och skit fullständigt i vad andra säger… för jag menar, om inte du tar ut din fulla potential, vem kommer annars att göra det ?

© Intervju: Wladimir Loyola LÄS HELA INTERVJUN  PÅ PRENSA NORRKÖPING
Textredigering: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: privat

LINDEN KÖPCENTRUM Norrköping

5 mars 2016 11.30
Citysoffan
Samtal med Henrik Johnsson

11.30 Johan Celander, Östgötateatern, Karin Veres, SON, samt Thomas Wärfman, kyrkoherde i Norrköping.
12.30 Axel Schylström och Arantxa Álvarez, Idol.
13.30 Janne Andersson, IFK, Stefan Nilsson, Dolphins, Fredrik Jensen, Vita hästen, Mats Willner, NT.

Arr: Svenska kyrkan med flera

LÄNKAR
Arantxa Álvarez blogg
Längtan är en del av Leva livet i veckan reportage Kultursidan.nu 1/3 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.