• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Hallå där, Åsa Sjöberg som öppnar GiG!

Åsa Sjöberg
Ärligt och avskalat utlovas. Åsa Sjöberg vill visa vem hon är idag när hon öppnar sommarens GiG-kvällar i Knäppingsborg. Bilden togs vid höstens konsert i Brunnskyrkan i Söderköping.

 

Drömintervjuerna som finns kvar…

 

Hallå där, Åsa Sjöberg som öppnar GiG!

Det blir första gången som du sjunger på GiG. Hur känns det?

– Javisst! Första gången och först ut. Ska bli fantastiskt kul! Jag är pirrig, förväntansfull och nervös.

Du blir inte ensam på scenen, vem tar du med dig?

– Jag tar med mig pianisten Fredrik Ingå och basisten Niclas Lindblom. Två suveräna musiker som jag trivs väldigt bra att jobba med. Fredrik och jag brukar göra ett gäng konserter varje sommar, och Niclas ringer jag så fort det finns möjlighet att ta med en basist. Två musikaliska proffs som får mig att bli mitt bästa…

Vad tänker du sjunga?

– Jag vill visa vem jag är idag. Ganska naket, ärligt och avskalat blir det. Det blir kanske inte bara låtar som publiken är van att höra mig sjunga. Mycket svenskt, visor, några klassiker och så några popigare låtar. Texter som säger nåt. Jag gillar att berätta.

– Det finns så många låtar med fantastiskt bra texter. Och melodier. Alltifrån Taube till Skifs, Jobim till Petra Marklund. En ny favorit är Bryants tolkning av Ett sista glas. Har ju utlovat sommarfeeling, så det ska vi försöka bjuda på. 🙂

Eva Lundgren Stenbom som ligger bakom GiG har länge velat ha dig med. Vad har varit i vägen tidigare och vad gör att det funkar nu?

– Eva Lundgren Stenbom och jag träffades första gången när vi jobbade med ett projekt i dåvarande Nya Hageby Centrum, där temat var Fair trade och miljövänligt. En tjej jag beundrar mycket för hennes värderingar och olika projekt hon stått bakom. Visste inte att jag varit önskad länge på GiG… Blev himla glad för förfrågan om premiären och sa ja direkt!

– Enda anledningen till att det inte varit aktuellt tidigare är kanske för att jag blivit mamma två gånger på 15 månader. Och prioriterat att vara hemma mycket med barnen, eftersom sambon är heltidsturnerande musiker. Sången har fått stå tillbaka ganska mycket under några år. Därför är jag oerhört sångsugen och laddad. I sommar och i höst blir det mera sång igen. Då mår konstnärssjälen i mig så bra!

Du har ju gjort många uppskattade intervjuprogram för 24nt/24corren. Vad har du för önskeintervjuer kvar?

– I sommar gör jag tolv nya program av serien Åsa i skärgården, tillsammans med producenten Tomas Petersson, Linköping. Premiär 25/11 i höst. Är så glad för alla gäster som medverkar! Två av dem heter Pernilla Wiberg och Inger Pippi Nilsson.

– En liten dröm jag har är att få göra en intervjuserie om okända personer som har ett livsöde att berätta. Och så hade det suttit fint att få göra en intervju med Winnerbäck. In my dreams!!

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin

Superkul med Åsa!
Jag har tänkt på Åsa i åratal. I år var hon ledig och ville vara med. Så superkul!

Eva Lundgren Stenbom  Eva Lundgren Stenbom
Initiativtagare och bokare till GiG i Knäppingsborg

För övrigt har jag kört på. Brukar öppna och avsluta med lite kända artister. Vill mixa lokala, kända och okända förmågor.

 

KNÄPPINGSBORG Norrköping

15 juni 2016
Åsa Sjöberg

Fredrik Ingå, piano, Niclas Lindblom, bas
Arr: GiG i Knäppingsborg

PROGRAM
15/6 Åsa Sjöberg,
22/6 Westerburgh & Micaela
29/6 Bro’s Irish music
6/7 Säsongarna
13/7 Malin Ekstrand Trio
20/7 Joakim Leion
27/7 Palig Oroulian/George Gustafsson
3/8 Lilly Wiking
10/8 Lovisa Jennervall Quartet
17/8 Axel Schylström

LÄNKAR
Åsa Sjöberg Facebook
GiG info
Långa listan till musiksommaren 2016 LISTA Kultursidan.nu 11/6 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.