• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lotta Källström leder Borgsruinens allsång

Lotta Källström
Lotta Källström är en uppskattad artist med bred repertoar.

 

Välkända melodier för en äldre publik

 

Mörka moln, men inte regnvarning. Närmare 200 betalande kom till sommarens allsångspremiär i Borgsruinen för att lufta sina strupar i kända melodier.

Fyra onsdagar i juli och den första i augusti arrangerar PRO Klockaretorpet allsång i sommar. Artisten Lotta Källström delar programledarskapet med Glade Glenn, de tar några kvällar vardera. Husbandet består av Roland Engdahl, på keyboard och trombone, och Lasse Jönsson, gitarr.

Gästartisterna är i stort sett identiska med förra årets program, med små variationer genom säsongen. Vid premiären var Jhimmy Bjurdén och Stefan Wikström gäster, liksom förra året.

 

Allsång i Borgsruinen
Musik och samvaro. PRO Klockaretorpets allsångskvällar i Borgsruinen har blivit etablerade.

 

Det är ett samspelat gäng som sjunger inledande Borgsvisan från scenen. Dess upphovsman är Lars Karlsson, ordförande för PRO Klockartorpet. Sedan tar Lotta Källström över med både solonummer och allsånger innan hon släpper fram Jhimmy Bjurdén.

Jhimmy framför Cara Mia som solonummer men leder även allsång i Rosa på bal. Flera allsånger följer och efter Idas sommarvisa är det dags för dags för Stefan ”Elvis” Wikström att överta mikrofonen i Love me tender och önskelåten Judy.

Man kan om Borgsruinens allsång konstatera att publiken i åldersgruppen 65+ känner igen sig. De på TV sända programmen från Skansen och Liseberg vänder sig nu till en publik som är yngre, men i Borgsruinen så är det välkända melodier för den lite äldre publiken som står på programmet.

Den nya tekniken är dock lite speciell. Många artister har i dag en surfplatta ansluten till ljudanläggningen och som innehåller inspelad musik. Så var fallet med ett par av kvällens allsångslåtar. Roland Engdahl och Lasse Jönsson tog hand om resten, förutom när Lotta Källström tog fram gitarren.

Borgsruinen varit Allsångscentrum i fem år. Trots knöliga och glesa kommunikationer och relativt långa gångavstånd så är det uppenbart att publiken uppskattar kvällarna och hittar fram i tid.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BORGSRUINEN Norrköping

Onsdagar sommaren 2016 kl 19
Allsång
med Lars Carlsson, Roland Engdahl, Lasse Jönsson och gästartister

Arr: PRO Klockaretorpet i samarbete med Norrköpings Tidningar

PROGRAM
6 juli
Lotta Källström (programledare), Stefan Wikström, Jhimmie Bjurdén

13 juli
Glade Glenn (programledare), Towe Wideberg och Maja Dusén

20  juli
Glade Glenn (programledare), Robert Haglund, Maria Olofsson och Albin Märsund

27 juli
Lotta Källström (programledare
), Karin Karlsson, Linnéa Källström och Ludvig Kempe

3 augusti
Lotta Källström (programledare), Åsa Sjöberg, Claes Lövgren, Isabella Swartz

LÄNKAR
PRO Klockaretorpet hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.