• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Många slog ett slag för Konst i SM-veckan

Slå ett slag för konsten.
Slå ett slag för konsten. Galleri Kameleonts lekfulla evenemang under SM-veckan lockade många att uttrycka sig i färg och form.

 

Teknik och färg ett starkt uttrycksmedel

 

Hur kombinera konst och idrott? Galleri Kameleont har konstruerat två tävlingsgrenar: Golfmåleri och Stafettmåleri. Bakom det lekfulla projektet finns tankar både om allas delaktighet och slumpens inslag.

Bakom idén står Sahar Burhan, konstnär och gallerist, som vid flera tillfällen arbetat med delaktighet inom konsten. Det var Sahar som genomförde projektet med Carl Larssons Frukost i det gröna i lapptäckesteknik i Mirum för några år sedan.

– Att prova på en teknik och använda färger är ett väldigt starkt hjälpmedel för att uttrycka sig. Konst är viktigt i våra liv, hävdar Sahar Burhan.

 

Golfmåleri i Strömparken
Utslagsplats. Golfmåleriet tog plats i Strömparkens prova på-aktiviteter under lördagen.

 

Golfmåleriet som ursprungligen tänkts förläggas på SM-bangolfens Strömsholmen hamnade i Strömparken. Strömsholmen stängdes nämligen av för andra aktiviteter under SM-tävlingen.

På lördagen var trängseln stor i Strömsparken med alla prova på-aktiviteter men golfmåleriet fick plats. Golfmåleri går till så att man helt enkelt målar en golfboll med önskad färg och sedan slår med en golfklubba så att bollen lägger en färg på utslagstavlan. Resultatet blir många fartiga streck i klara färger blir resultatet, inte olikt en målning av action paintings stora namn Jackson Pollock.

Stafettmåleriet utövas på Tyska Torget från fredag till söndag. Deltagaren väljer färg, doppar pensel och springer sedan förbi och lägger färg på tavlan. Vid vårt besök under dagen fick tavlan bidrag av många passerande som strök förbi.

 

Springer förbi
Löparkonst. Stafettmåleriet på Tyska torget fick också det många deltagare, ssmå som stora. Den konstgrenen i SM-veckan fortsätter även under söndagen.

 

Konst i SM-veckan fortsätter på Tyska torget idag söndag. Under kommande vecka hänger konstverken på Galleri Kameleont! Efter lördagens aktiviteter bar Sahar Burhan dagens tavla från Golfmåleriet till Galleri Kameleont.

Jag träffade flera personer som tittade på målningen och log exakt som när man ler när det luktar bröd, skriver Sahar på Facebook.

© Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

TYSKA TORGET Norrköping

8 – 10 juli 2016
Stafettmåleri

STRÖMPARKEN Norrköping

8 – 10 juli 2016
Golfmåleri

GALLERI KAMELEONT Norrköping

11 – 16 juli 2016
Utställning

Arr: Galleri Kameleont, kulturföreningen V.O.D.K.A.N. med stöd av Norrköpings kommun

LÄNKAR
Galleri Kameleont hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Många slog ett slag för Konst i SM-veckan

  1. Pingback: Många slog ett slag för Konst i SM-veckan | Prensa Norrköping