• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Náthalie ska spela Rödluvan i Kolmården

Rödluvan & Vargen
Rödluvan och Jägaren. Nathálie Andersson har sällskap med pappa Pelle i uppsättningen av Rödluvan & Vargen som snart har premiär på dansbanan i Bodaviken i Kolmården.

 

Tuffhet och komik ska bryta mot det läskiga

 

Tillbaka till Kolmården. Náthalie Andersson står på den scen där hon tog de första stegen mot teater- och musikalvärlden. I sommar spelar hon huvudrollen i musiksagan Rödluvan & Vargen.

Jag kommer mitt i den lyckliga upplösningen. Vargen har uppenbarligen förlorat kampen om middagen. Rödluvan sjunger en sång om skog och natur, hundraåriga tallstammar står kloss intill dansbanan i Bodavikens Trollskogen.

Svartå soffteater spelade Rödluvan & Vargen på hemmascenen Sörby rundloge i maj och juni. Nya spelplatsen kräver nya lösningar på hur de agerande ska röra sig på scenen, alltså måste de repetera igen.

Beslutet att flytta föreställningen österut är Rödluvans förtjänst. Náthalie Anderssons föräldrar Pelle och Anastasia driver nämligen Nöjesfamiljen, som samarrangerar uppsättningen i Kolmården.

– Jag älskar den här platsen, utbrister Náthalie och pekar mot ena hörnet av dansbanan där Ronjas sko, i jätteformat, halades ner till rumpnissar – hon var med och sade ”Vaffö gör di på detta viset?”

 

Rödluvan & Vargen
Repetition pågår. Regissören Jocke Gustavsson pekar ut riktningen.

 

Med Ronja Rövardotter förvandlades fotbollsfamiljen Andersson till en familj som också arbetar med teater, mordgåtor och musikal. Náthalie var ett av barnen von Trapp i Östgötateaterns uppsättning av Sound of Music. Under våren har hon pendlat till London där hon tränat med musikalskolan West End Kids. Hela familjen åkte till London för uppvisningen mitt emellan två föreställningar av Rödluvan & Vargen.

– Det är väldigt annorlunda mot i Sverige. Alla är där för att lära sig och utvecklas och lärarna är inte rädda för att säga till, säger Náthalie som aldrig dansat så mycket som den här våren.

– Jag känner själv att jag utvecklats mycket, som att visa mer ansiktsuttryck och väldigt mycket med dansen.

– Náthalie är i en bra ålder för Rödluvan och är duktig på scenen. Och så fick vi Pelle på köpet, skämtar Anders Gustavsson från Svartå soffteater.

Svartå soffteater har skrivit nytt manus på Bröderna Grimms grund. Tolv sånger ingår i musiksagan som gjort Rödluvan till en riktigt tuff tjej, medan Jägaren, som pappa Pelle spelar, är en vek naturromantiker. Anders Gustavsson, som spelar Vargen, menar att föreställningen är både läskig och humoristisk.

– Det som är bra med folksagor är att vi kan leka väldigt mycket med grundstoryn och smycka ut den, säger Jocke Gustavsson, som också skrivit manus och musik.

En av utsmyckningarna är Joakim Johansson som spelar mormors roll. I sommar ses han även i Snålvatten & Jäkelskap på Färgargården, där han spelar brevbärare.

– Joakim har en väldigt bra komisk tajming, vi tyckte det skulle passa bra med en mormor som är komisk. Och så har han byggt scenografin. Mormor har byggt sin egen stuga.

 

Rödluvan & Vargen
Förvirrad varg. Anders Gustavssons Vargen har tagit sig in hos Mormor men får inte riktigt det välkomnande han tänkt sig.

 

Med Rödluvan & Vargen kliver Nöjesfamiljen in på arrangörsbanan. Sedan flera år har framförallt Pelle och Anastasia Andersson medverkat i Comedy Arts uppsättningar av mordgåtor, där de inte bara spelat utan även tagit administrativt ansvar. Det är för övrigt genom Comedy Art de lärt känna Anders Gustavsson och Joakim Johansson och upptäckt att de alla trivs bra och har roligt ihop både på och bakom scenen. Samarbetet med Svartå soffteater föll sig naturligt.

– Mixen är rolig med folk från alla håll, tycker Pelle Andersson som ser fram emot Nöjesfamiljens första insats som medproducent hemma i Norrköping.

– Vi känner att vi vill samma sak, att det här är en kvalitet vi vill stå för, tillägger Anastasia Andersson.

– Vi spelade in en filmtrailer på Omberg inför premiären i våras. ”Titta, där är Rödluvan” sade barnen som gick förbi där vi hölls, fortsätter Anastasia.

Uppenbarligen är sagan om Rödluvan känd hos målgruppen trots att Disney aldrig gjort någon film på den.

– Vi rekommenderar den från sex år, även om vi vet att barn från fyra har sett den och att den roat personer upp till 90 år, avslutar Anders Gustavsson.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FIRST CAMP Kolmården

2 – 10 augusti 2016
Rödluvan & Vargen

efter Bröderna Grimm
Manus: Jocke Gustavsson och Pontus Andersson
Regi: Jocke Gustavsson
Musik: Jocke Gustavsson och Johan Roger
Scenografi: Joakim Johansson
Kostym: Östgötateatern
Ljud & ljus: David Brostedt
Prod: Svartå Soffteater och Nöjesfamiljen

MEDVERKANDE
Náthalie Andersson
Anders Gustavsson
Joakim Johansson
Pelle Andersson
m.fl.

LÄNKAR
Nöjesfamiljen Facebook
Svartå soffteater hemsida Facebook  trailer

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Náthalie ska spela Rödluvan i Kolmården

  1. Pingback: Teatern flyttar ut i sommarlänet 2017 – KULTURSIDAN.nu