• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ringdansen först ut med Pippi på Allsång

Pippi på Allsång
Pippi på Allsång. Förra årets Pippi Julia Strandljung sjöng förstås med i den stora ensemblen (inklusive en stor grupp med små Pippi) som gästade Ringdansens centrum först i sommarens turné med Chopp Event i Norrköping.

 

Chopp Event gräver i låtskattkistan

 

Chopp Event gräver i skattkistan. Nu bjuder Carina Perenkranz med ensemble på Pippi på Allsång med låtar hämtade från alla familjeföreställningar genom åren, från Ronja och Emil till Pippi och årets Pettson & Findus.

Chopp Event med Carina Perenkranz spelade Pippi Långstrump på de sju haven som familjeteater i Knäppingsborg förra året. Uppföljaren heter fyndigt nog Pippi på Allsång, med sånger hämtade ur Chopp Events alla familjeföreställningar genom åren.

Redan förra sensommaren gavs den i Knäppingsborg, nu turnerar den runt om i Norrköping.

 

Pippi på Allsång
Generöst stor ensemble. Här var flera med från förra årets Pippi-teater, tillsammans med aktörer från årets föreställningar på Färgargården.

 

Nyfikna på vad Chopp Event erbjuder i denna form av Pippi så åkte vi till Ringdansens centrum utan allt för stora förväntningar. Och överraskades av att flera aktörer från förra årets uppsättning var på plats.

Carina Perenkranz uppmärksammade en grupp Pippiklädda barn, som genast fick stå i förgrunden. Under en timme bjöd så ensemblen på en lång rad välkända sånger. Där kom ”Pippi Långstrump, tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa” och ”Sjörövar-Fabbe”. Men inte bara Pippi-låtar, Chopp Event grävde ur skattkistan från alla sina Astrid Lindgren-föreställningar. Här hittades bland annat ”Vargen ylar” från Ronja Rövardotter och såklart ”Du käre lilla snickarbo” och ”Idas sommarvisa” från Emil. Men även från Pettson & Findus, årets familjeuppsättning, som ju hämtats från författaren och tecknaren Sven Nordqvists värld.

 

Pippi på Allsång
Publiknära. Här springer en Ida ut i puliken följd av polis Kling eller om det är Klang och de andra aktörerna i långan rad.

 

Till skillnad från en teateruppsättning så medger denna form aktörerna att vara publiknära och anpassa sig efter omgivningarna. Scenen var placerad ute i det fria i Ringdansens centrum där det tidigare varit busshållplats.

Det blir mer av Pippi på Allsång redan denna torsdag, i Klockaretorpets centrum. I augusti hålls föreställningar i Knäppingsborg och Ektorp. Jacob Jaldeland från medarrangören Hyresbostäder var nöjd med den stora uppslutningen i Ringdansen och hoppas på ännu större publik i Klockaretorpet.

Turnén fortsätter även med gästspel i Stockholm.

På fredag spelar Chopp Event Pettson & Findus på Färgargården igen. Årets familjeteater har haft uppehåll sedan första spelomgången i juni.

© Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

NORRKÖPING

Sommaren 2016

27/7 kl 17
Ringdansens centrum

‪28/7 kl 17
Klockartorpets centrum

‪10/8 kl 10
Knäppingsborg

‪20/8 kl 12
Ektorp

Pippi på Allsång
Prod: Chopp Event i samarbete med Hyresbostäder

FÄRGARGÅRDEN Norrköping

4 – 22 juni, 27 juli – 12 augusti 2016
Pettson & Findus
Familjeteater från 2 år
av Sven Nordqvist
Regi: Carina Perenkranz
Prod: Chopp Event

LÄNKAR
Chopp event hemsida Facebook
Liv och lust hemma hos Pettson & Findus recension Kultursidan.nu 6/6 2016
Pettson och Findus repar på Färgargården reportage Kultursidan.nu 2/6 2016
Mycket teaternöje även sommaren 2016 LISTA Kultursidan.nu 26/5 2016

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.