• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kristian Anttila spelar akustiskt på Arbis

Ett utmärkt soundtrack till årstiden

NORRKÖPING ”Tack, Kristian Anttila för en fin konsert. Den var så intim att man behövde preventivmedel.” skrev självaste Mattias Björkas, Vasas flora och fauna nyligen på Facebook.

Anttila är ute på en soloturné där han verkligen kryper under skinnet på publiken. Förra februari släppte han den senaste skivan Rum 4 Avd. 81. Det är precis den sortens rum som det låter som, och det är antagligen den mest självutlämnande och melankoliska skiva som har gjorts på svenska. Nu är självdistans och humor historia.

Vi som trodde att det inte kunde bli mer intimt än när Kristian Anttila lämnade scenen och satte sig på konsertgolvet bland publiken med akustisk gitarr och benen i kors på festivalen Hemligheten för drygt ett år sedan – vi kommer antagligen få tänka om.

Till dess kan vi spela den instrumentala och 18 ½ min långa Världens Sista Låt på repeat i hörlurarna, för orden är så smärtsamma. Hjälper det? Nej. Men det är ett utmärkt soundtrack till årstiden.

Den akustiska spelningen växte till en gratisfestival i miniatyr med de lokala stjärnskotten Pixie och Tinna Petursdottir som förband. Det är dumt att sitta ensam dyster en torsdag i november. Bättre att göra det i grupp.

© Text: Michael Strandhed


ARBIS Norrköping

10 november 2016 kl 19
Kristian Anttila
Förband: Pixie och Tinna Petursdottir

LÄNKAR
Kristian Anttila hemsida Facebook Spotify
Arbis hemsida Facebook Evenemang
Festivalen Hemligheten visade sig sann reportage Kultursidan.nu 2/9 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.