• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Erik Lundin och ytterligare 29 till WTM’17

Prärierock, punkrock, electro, metal, rap, indiepop, hip-pop

KORTNYTT/NORRKÖPING
Norrköpings Ungdomskör från Kulturskolan sjunger tillsammans med Tomas Andersson Wij på Where’s The Music? i februari. Två andra lite tyngre akter är rapparen Erik Lundin, som gästade Arbis i våras, och Kaliffa, medlem i Hoffmaestro som solodebuterade i november.

FKP Scorpio släppte 30 akter på onsdagen till vinterns stora musikfestival i Norrköping. Släppet rymmer allt från Jánas neosoul med elektroniska element till medeltidsmetal à la Apocalypse Orchestra .

Dust Bowl Jokies är ung svensk rock medan KNASH är ung svensk punk. Elin Rigby skriver mörk pop om kärlek och Stina Velocette gör det på svenska, r&b. Slowgolds musik karaktäriseras som prärierock.

Frida Sundemo spelar känslosam electropop.  Vad Sarah Klang gör med gitarr och orgel är svårt att beskriva men det är helt hennes eget och hon är mycket uppmärksammad.

Rappar gör Keya, känd från TV4 där han tolkade Owe Thörnqvists Dagny. Havet från Karlstad spelar dansant indiepop och ligger på Spotifies största listor. Killarna i Hov1 mixar pop med hiphop medan Stilla havet fokuserar på melodier mellan pop och postpunk, soul och rock. Sandro Cavazza sjunger och är låtskrivare, har hörts på Aviciis låtar – nu kliver han fram på scenen.

Hårdrock och metal är fortfarande stort i Skandinavien. Från Finland kommer Black Metal Raccoons, och från Sverige The Presolars Sands som droppar i magisk psykedelia. Zero Zero hatar hårt med punkrock.

Nu släpps också fler utländska namn, artister som redan skördat framgångar på hemmaplan och som FKP Scorpio anser kan slå internationellt. Popproducenten Ben Hobbs (GB) låter 1980-tal. Landsmannen L.A. Salami älskar 1960- och 1970-talet och flyttar fram det till ett nu.

Haux (US) står för drömsk folkpop och även brittiska duon IDER mixar popbeats med drömska melodier. Into The Ark (GB, fast från Wales) bygger ihop folk, soul och blues. Josin (DE) hämtar sin inspiration från vår nordliga del av världen. Irländska Wyvern Lingo låter harmoniskt vackert ihop. I den här gruppen passar singer/song writern Leo Stannard som uppmärksammats för singeln Oceans.

Spännande finskestniska Clientèle producerar filmiska ljudlandskap i Amsterdam. Håll också ögonen på Dear Reader och hennes teatraliska musikberättelser från Sydafrika.

WHERE’S THE MUSIK Norrköping

2 – 4 februari 2017
Musikfestival

Arr: FKP Scorpio

LÄNKAR
Erik Lundin | Tomas Andersson Wij & Norrköpings Ungdomskör | Apocalypse Orchestra | Ben Hobbs | Black Metal Raccoons | Clientèle | Dear Reader | Dust Bowl Jokies | Elin Rigby | Frida Sundemo | Haux  | Havet | Hov1 | IDER | Into The Ark | Josin | Kaliffa | Keya | KNASH | L.A. Salami | Leo Stannard | Sandro Cavazza | Sarah Klang | Slowgold | Stilla Havet | Stina Velocette | The Presolar Sands | Wyvern Lingo | Zero Zero
Where’s The Music hemsida Facebook Spotify
Broder John och Flora Cash till WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 9/11 2016
Magnus Carlson dragplåster för WTM’17 KortNytt Kultursidan.nu 25/10 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Erik Lundin och ytterligare 29 till WTM’17

  1. Pingback: Hurula och Skott lyfter WTM’17 – KULTURSIDAN.nu