• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Katscha och Hörsalsparken kan få EU-pris

Arkitektursatsning som ger ringar på vattnet

KORTNYTT/NORRKÖPING
Hörsalsparken och Katscha är nominerade till det prestigefyllda europeiska priset Mies van der Rohe Award för samtida arkitektur. Norrköpingsobjekten är två av endast sex nominerade objekt i Sverige. Totalt är 356 objekt nominerade i hela Europa, representerade av 36 länder.

– Det är roligt att våra projekt uppmärksammas även utanför Sveriges gränser, säger Karin Milles Beier, stadsarkitekt Norrköpings kommun. – Mies van der Rohe award-nomineringen är en bekräftelse på att vi är rätt ute. Att vår satsning på god arkitektur börjar ge ringar på vattnet.

Mies van der Rohe awards är den Europeiska unionens pris som delas ut för samtida arkitektur. Priset delas ut vartannat år. Inom Norden har priset bland annat delats ut till operahuset i Oslo samt Harpa, konserthuset i Reykjavik.

Både Hörsalsparken och Katscha har tidigare vunnit pris. Hörsalsparken kammade 2015 hem Sienapriset för bästa landskapsarkitektur. Över Katscha har prisregnet fallit med Mipim-award och nu senast Sveriges arkitekters pris.

LÄNKAR
Katscha prisat för bästa bostadshuset KortNytt Kultursidan.nu 3/12 2016
Lekfulla Hörsalsparken fick Sienapriset reportage Kultursidan.nu 20/11 2015

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.