• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Eva Lindblad Norrköpingsrummets Vän

Hennes hjärta brann starkt för stadens historia

KORTNYTT/NORRKÖPING
Hedrad. Eva Lindblad, tidigare ordförande för Norrköpingsrummets Vänner, har fått utmärkelsen Norrköpingsrummets Vän postumt. Eva Lindblad avled i oktober.

Eva Lindblad har av Norrköpingsrummets Vänners styrelse erhållit utmärkelsen Norrköpingsrummets Vän 2016 ”för det fantastiska och breda arbete hon utfört under många år”. I motiveringen skriver styrelsen:

Eva var en sann kulturpersonlighet, och hennes hjärta brann extra mycket för Norrköpings historia. Hon har under sina år i Norrköpingsrummets Vänner både arbetat i rummet, varit ordförande i föreningen och därefter stannat kvar som en sann ideell eldsjäl.

Eva har även under sina år hämtat hem, klippt ut och organiserat mycket av det material som idag går att finna i rummet. Utan hennes gedigna arbete under lång tid, hade Norrköpingsrummet och dess vänner inte varit, vad det är idag.

Eva Lindblad avled sent i oktober 2016. Hon var även en flitig och uppskattad medarbetare här på Kultursidan.nu. Hennes sista recension handlade om Eva Dahlgrens konsert i De Geerhallen.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

Norrköpingsrummets Vänners Vän-utmärkelse

2016: Eva Lindblad kulturpersonlighet och Norrköpingsrummets eldsjäl
2015: Magnus Höjer
som både skrivit böcker och gjort filmer om Norrköping.
2014: Peter Kristensson författare till boken Norrköpings gatunamn.

LÄNKAR
Norrköpingsrummets Vänner hemsida Facebook
Eva Dahlgen kommer alltid tillbaka recension Kultursidan.nu 29/10 2016

Bookmark the permalink.

Comments are closed.