• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Maija Suomalainens dag på Kameleont


Näbbig. Fågelkvinnan funderar över ett och annat i tillvaron. Maija Suomalainen var årets första gäst på Kameleonts Konstridå.

 

…teckningar med ett helt annat uttryck

KORTKORT/NORRKÖPING
Konstridån öppnades för Fågelkvinnan. En tecknad figur med mogen, obefjädrad kvinnokropp och lång spetsig näbb som oftast pekar uppåt. Maija Suomalainen var årets första gästkonstnär när Galleri Kameleont öppnade årets första utställning.

Maija Suomalainen är mest känd som keramiker med rakubränning som sin specialitet, med sparsmakade mönster på klassiska objekt. Nu avslöjade hon sig som Fågelkvinnans skapare, teckningar med ett helt annat uttryck.

Galleristen Sahar Burhan och Maija Suomalainen avtäckte Konstridån som visade sig bestå av 28 teckningar. Efter den inledande presentationen kunde besökarna upptäcka att Fågelkvinnan också tänker en hel del över livet och tillvaron. Som att drömmarna om avlägsna resemål i verkligheten krymper till en helg hos mormor i Vaggeryd.

Söndagens vernissage öppnade även en samlingsutställning med minnen från Galleri Kameleonts utställningar sedan starten 2015. Bråvikens Balalajkor bidrog till feststämningen.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Nils-Göran Tillgren

KAMELEONT Norrköping

28 januari 2017 kl 12.30
Konstridå
Maija Suomalainen

28 januari – 2017
Samlingsutställning

LÄNKAR
Galleri Kameleont hemsida Facebook FB-evenemang
Konstridån går upp på Kameleont KortNytt Kultursidan.nu 27/1 2017
Stor Sommarutställning i Vinterpalatset reportage Kultursidan.nu 21/7 2013
12 konstnärer ställer ut i Brårums gamla skola reportage Kultursidan.nu 30/3 2013
Sommarsalongen i Valdemarsvik reportage Kultursidan.nu 4/7 2011

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.