• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Musikalshow med FMG på Cnema

Ansvar ger en framtidsgrund att stå på

 

NORRKÖPING
Som tvåor gjorde de en musikal. Nu satsar Film- och musikgymnasiets artisttreor på en ren musikalshow. Att ta ansvar för hela arbetet bakom kulisserna ge en bra grund att stå på för framtiden.

Platsen för showen är Cnema – som tar igen på höjden vad scenutrymmet förlorar på djupet. Eleverna har själva valt – och förhandlat om – scenen och tycker att den känns modern och passar deras uppsättning.

Välgörenhetsshow står det med stora bokstäver på affischen. Pengarna de får in går till Barncancerfonden, ett angeläget mål.

Film- och musikgymnasiets Scen & Artist-treor bestämde sig för att göra en renodlad show som sitt examensprojekt i stället för att skriva en musikal som många tidigare klasser gjort så här års.

– Folk var mer beredda att lägga krut på en musikshow än på teater, och en hel musikal har vi ju redan gjort i tvåan. Alla tycker det är kul, säger Lovis Transjoe, som ingår i regigruppen och i marknadsföringsgruppen.

Examensprojekt handlar som alltid om självständigt arbete. Alltså har de lagt några timmar per vecka på det på egen hand sedan ett halvår tillbaka.

– Vi är 2 – 3 i varje ansvarsområde, berättar Natalie Söderberg (mediakontakt och smink) och räknar upp de många arbetsgrupperna: koreografi, smink, kostym, ljud & ljus, rekvisita, regi, produktion, marknadsföring och kontakt med media samt ekonomi.

Att läraren Lasse Petersson ändå skymtar bland eleverna handlar om att det krävs musikackompanjemang när alla artister står på scenen.

En fyllig och omväxlande show utan någon röd tråd utlovas. Resultatet av en dag då hela klassen samlades och föreslog låtar eller musikaler, varpå producenter och regissörer sållade.

Bästa låten? Jag ställer frågan medan alla elever ställer upp sig på scenen inför Hallo, klädda i vita skjortor och smala svarta slipsar.
Internet är för porr från musikalen Avenue Q, tycker Natalie Södeberg.
One day more ur Les Miserables, säger Lovis Transjoe. Fast jag tycker alla nummer är bra.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

CNEMA Norrköping

16 februari 2017 kl 18
17/2 kl 10 & 18
Välgörenhetsshow

Scen & Artist åk 3
Prod: Film- och musikgymnasiet

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida FB-evenemang

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Musikalshow med FMG på Cnema

  1. Pingback: Fin Välgörenhetsshow med FMG:s treor (recension) – KULTURSIDAN.nu