• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Superhelg på östra länsdelens musikscener


Petter. Den populäre rapartisten gästade Norrköping hösten 2015 då han spelade med Norrköpings symfoniorkester. På fredag är scenen något mindre, Kopparhammaren.

 

Något för alla smaker och generationer

 

NORRKÖPING/FINSPÅNG/VALDEMARSVIK
Det börjar bra med Petter, Lill-Babs, Siwan och Anders F. Sedan fortsätter det med Sylvester, Peter och Bruno. Med flera. Helgens nöjen är något utöver det vanliga. Inte är det lönehelg heller.

Håll i er för nu kör vi!

 

FREDAG

 

Mycket nostalgi för pengarna när Lill-Babs, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson Tillsammans intar Flygeln. Med band förstås. Men med minnen, humor och gott humör. Den som saknas är Anita Lindblom, hon den spännande med den sensuella rösten, som vägrar göra comeback. Då hade det blivit stjärnsmällar också.

Att tjejerna får nöja sig med Flygeln är Johan Glans fel. Han har lagt beslag på De Geerhallen fast han kör standup. Borde publiken inte också stå då? World Tour of the World.

Petter kommer till Kopparhammaren. Petter gjorde en storslagen konsert tillsammans med Norrköpings symfoniorkester hösten 2015. Respekt! Riktigt så många som fyllde De Geerhallen då ryms inte i krogen i Grytskvarteren men ni kan ju försöka.

En artist som aldrig lämnat allfarvägarna är Anders F Rönnblom som gästade Hallarna i somras. Anders F är en av dem som alltid funnits sedan 1970-talet, alltid personlig, aldrig flåshurtig. Sällskapet skäms inte för sig heller, bandets medlemmar kommer från Miklagård, Mobben och Råg i ryggen. Gammal proggare? Då är Kulturhuset i Finspång rätt plats för dig.

Om du nu inte söker dig söderut till Tryserum i Valdemarsvik. Jag kan tipsa om sköna Gruvebäcks kapell som ger föreställningen All you need is love.

 

LÖRDAG/SÖNDAG

 

Vallfärda till De Geerhallen. Fenomenet Peter Johansson gör det igen. Fyller största konserthallen tre gånger om. Två konserter på lördag och en på söndag bevisar att med varm personlighet, goda vänner och ett knippe rocklåtar kommer man långt. Inte för att Peter & Bruno (nej, inte bästa kusinen Matilda den här gången) har något kvar att bevisa.

Många tar solovägen nuförtiden, Sylvester Schlegel, trummis i numera sjukna The Ark, släpper sitt andra album i april. Det kommer gå, allting kommer bli bra är den förhoppningsfulla titeln. Antagligen kommer nya singeln Återfall från det albumet. Kolla hur den funkar ihop med debutalbumet, hyllade Led mig bort, Led mig hem? Funkar de ihop då? För den här gången började han om från scratch. ”Jag ville klä låtarna i nya, färgglada gärna illasittande kostymer”, skriver han i pressmeddelandet inför albumsläpp och konserten på Arbis.

Därutöver allt annat som också händer i Norrköping. Själv vill jag se nycirkusföreställningen Inte nudda golv på Teater Bråddgatan 34.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

FREDAG

EKBACKEN, TRYSERUM Valdemarvik

17 februari 2017 kl 19
All You Need Is Love
Gruvebäcks kapell

Arr: Valdemarsviks Riksteaterförening

FLYGELN Norrköping

17 februari 2017 kl 19.30
Lill-Babs, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson
Tillsammans
Show

DE GEERHALLEN Norrköping

17 februari 2017 kl 19.30
Johan Glans
World Tour of the World

Standup

KULTURHUSET Finspång

17 februari 2017 kl 20
Anders F Rönnblom
Band: Peter R Ericson, Björn Rothstein, Björn Aggemyr och Jenny Roos.
Konsert

KOPPARHAMMAREN Norrköping

17 februari 2017 kl 22
Petter
Rap

LÖRDAG

DE GEERHALLEN Norrköping

18 februari 2017 kl 15 & kl 19.30
19 februari kl 16
Peter & Bruno On Tour
Konsert

ARBIS Norrköping

18 februari 2017 kl 22
Sylvester Schlegel med Band
Konsert

LÄNKAR
Hela helgens program Fredag Lördag Söndag

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.