• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fin Välgörenhetsshow med FMG:s treor (recension)


Trosvissa. Hello ur The book of Mormon inleder andra akten, scenen visar att Scen & Artists elever utgör en stark ensemble.

 

Ensemblen är stark tillsammans

 

RECENSION/NORRKÖPING
Det är något speciellt med premiärer. Blombuketter smygs in och ungdomar i scenkläder springer fram och tillbaka. Film- och musikgymnasiets treors Välgörenhetsshow fyllde Cnema med musikalnummer som smultron på strå.

En av regissörerna, Lovis Transjoe, välkomnar oss energiskt i den provisoriska biljettkassan. Svarta, fjäderprydda showkläder är redan på och skapar stämning.

Det är något speciellt med premiärer. Blombuketter smygs in och ungdomar i scenkläder springer fram och tillbaka.

– Vart ska alla? undrar en ung kille och tittar nyfiket upp från mobilspelet. Om det är nerver eller riktiga destinationer vet vi inte. Förväntan syns och känns.

Inledningsnumret Circle of Life är varmt, med artister som sjunger både från sidorna och framifrån. De snillrikt uppbyggda djurkostymerna från Londons föreställning saknas, men ungdomarna lyckas ändå, genom snygg gestaltning, skapa känslan av att de faktiskt är olika djur.

Lovis kommer ensam in på scenen i Huvudrollen och berättar varför de valt att samla in pengar till Barncancerfonden. Hennes cabaretkläder får berättelsen att bli ännu mer gripande. Känslan följer oss i nästa uttrycksfulla nummer som heter just Cabaret och sedan kommer musikallåtarna som smultron på ett strå.

Familjen Addams dansar twist, Maniac bjuder på spagat och internet är tydligen för porr. Flera ur publiken skrattar högt. Ett mord begås och Mimi i RENT sjunger att hon vill gå ut ikväll. Första akten avslutas med att alla på scenen möts i Hamilton. Rösterna bildar en frodig bukett som övertygar oss om att vi vill ha den.

Hello ur The book of Mormon inleder andra akten. Ljudet har skruvats upp och återigen visar ensemblen att den är stark tillsammans. Artisterna har nu också blivit varma i kläderna. Tjejer i skinnjackor fräschar upp traditionellt grabbiga Greased Lightnin’ och You and Me (but mostly me) ur The book of Mormon övertygar.

Det vågade numret Express ur Burlesque med fladdrande hår och viga ben fick nog salongen att rodna lite grann och Cell block tango visade gott skådespeleri. Jag lärde mig det nya uttrycket “spread eagle”. Shrek sjunger Who I’d be med inlevelse och känns riktigt ensam trots att både åsna och grön prinsessa finns bredvid. Koreografin är i mitt tycke extra stilig och fartfylld i detta framträdande. Det enkla är ibland det bästa. Showen avslutas med trovärdiga On my own och One day more ur Les Misérables.

Jag gläds åt att Film- och musikgymnasiets treor överlag visar på god artikulation.

Lasse Petersson och David Richardsson är, föreställningen igenom, en pålitlig och mycket kunnig orkester trots att de bara är två.

© Text: Eva Moberg
© Foto: Annette Lekström

CNEMA Norrköping

16 februari 2017 kl 18
17/2 kl 10 & 18
Välgörenhetsshow

Regi: Lovis Transjoe, Jacob Hermansson och Clara Sjönell
Musiker: Lasse Petersson och David Richardsson
Av och med Scen & Artist åk 3
, Film- och musikgymnasiet

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida FB-evenemang
Musikalshow med FMG på Cnema reportage Kultursidan.nu1 5/2 2017

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.