• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kulturskolan på Stan med bredd och färg


Musikvår. Det både syns och hörs när NUMK, Norrköpings Ungdomsmusikkår, spelar på stan. Den egna marschorkestern bidrog till färgglädjen under Kulturskolan på Stan.

 

Skapande som lägger grund för framtiden

 

NORRKÖPING Sett unga musiker spela på stan? Under de senaste dagarna har Kulturskolans musikelever, bildelever och teaterelever visat upp sig på stan, utomhus och inomhus. Kulturskolan på Stan är en kombination av uppvisning och marknadsföring för verksamheten.

Kulturskolan i Norrköping verkar för att barn och ungdomar mellan 6 och 25 år ska få möjlighet att uttrycka sig och utvecklas konstnärligt. Eleverna får lära sig spela ett instrument, sjunga, spela teater, göra film eller skapa med bild och form. Vara med i en orkester eller ett band, sjunga i kör eller lära sig att skriva egna låtar är möjligheter som ges.

Kulturskolan på Stan har ägt rum i dagarna fyra. Teatereleverna gav föreställningen I.M.P.A.C.T. på Teater Bråddgatan 34 och körerna, flera stycken, gav en musikal i skolans aula. Bild- och formeleverna har ställt ut på Stadsbiblioteket.

Och så har det förstås varit musik, massor av musik. Ute och inne, på gator, torg och i Hörsalsparken. I Hörsalen, på Stadsbiblioteket och på Kulturskolan.

 

Gitarrkonsert framför Bildelevernas utställning
Bibban i fredags. Gitarrelever turades om att spela framför Bildelevernas utställning.

 

I fredags spelade gitarrister i Stadsbibliotekets foajé Salongen framför bildelevernas utställning. Samtidigt tågade Norrköpings Ungdomsmusikkår NUMK upp efter Drottninggatan och med avstickare mellan ett par varuhus så kom de fram till Hörsalsparken. Efter musikkåren var det dags för Kristinablåset som spelade och där också NUMK deltog i några nummer, följda av Small Big Band. Den nyrestaurerade Hörsalen fylldes av en cellokonsert.

I Kulturskolans lokaler på Fotbollsgatan konserterade blockflöjter och pianister. Och i Svärtinge kyrka en konsert med musikelever från Svärtinge.

Musikundervisningen i Norrköping har genom åren lagt grunden för många artister och man blir glad när man får se och höra Kulturskolans elever framträda. Kulturskolan på Stan visar på bredden inom verksamheten även om musikundervisningen är störst.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CENTRALA Norrköping

31 maj – 3 juni 2017
Kulturskolan på Stan
Konserter, utställning, teater

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.