• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Nationaldagsfirandet fyllde Olaiparken


Svenskbild. Hemgårdens folkdanslag medverkade vid tisdagens nationaldagsfirande i Olaiparken.

 

Konsert med Fröken Elvis årets nyhet

 

NORRKÖPING Sommar och sol. Norrköpings Nationaldagsfirande fyllde Olaiparken. Barnens Allsång inledde programmet som rymde tal, sång, folkdans och kanonsalut. Årets nyhet var konserten med Fröken Elvis.

Olaiparken har blivit hemvist för Nationaldagsfirandet i Norrköping efter att tidigare hållits i Hörsalsparken. I tisdagens strålande sommarväder strömmade många människor till firandet som inleddes med ”Barnens Allsång” tillsammans med familjen Östling, pappa Simon och barnen juni, Elsa och Neo. Familjen återkom senare under dagen och framförde då bland annat sången Tänk om som kom tvåa i Svenska kyrkans musikfestival i Västerås i fredags.

Hemgårdens Folkdanslag, som presenterades av Helen Eriksson, hör till traditionen och Bel Cantokören svarade för körsången. Kören leds av Michael Bruze som också var dagens konferencier.

 

Familjen Östling
Musikfamilj. Juni, Elsa, Neo och pappa Simon Östling ledde Barnens Allsång som inledde tisdagens evenemang. Familjen framträdde även senare under dagen.

 

Gästtalare var Axel Schylström, känd från bland annat Idol och Melodifestivalen. Han talade om att inte ge upp, om Norrköping, IFK och om musiken.

Stenbocks Caroliner hade burit upp ett par kanoner i kyrktornet och avfyrade en dånande och rykande salut innan det var dags för borgmästare Louise Malmström att hålla nationaldagstalet.

Norrköpings Ungdomsmusikkår paraderade under ledning av Håkan Forsberg och spelade till både svenska nationalsången Du Gamla, Du fria och till östgötska Så grann står Östergyllen.

 

Fröken Elvis
Föreställning. När Fröken Elvis står på scenen ger de en riktig show. Längst till höger Josefin Berge från Norrköping.

 

Nytt för i år var en konsert med Fröken Elvis. Gruppen spelar Elvislåtar på svenska och även egna låtar. Fröken Elvis består av fem tjejer som träffades på Musikhögskolan. Leadsångare är Camilla Fritzén och i gruppen återfinns norrköpingsbördiga Josefin Berge.

Vid Olaiparken anordnades också en motorhistorisk dag. Medlemmar i Norrköpings veteranbilsklubb visade sina ögonstenar innan de lämnade området i kortege.

På kvällen hölls två nationaldagskonserter i Norrköping. I Hedvigs kyrka med körer från S:t Olai församling och tenoren Jakob Wall, som även framträtt i Olaiparken tidigare under dagen.

Kören Halsbandet gav traditionsenligt konsert i Rådhusets Trapphall senare på kvällen.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

OLAIPARKEN Norrköping

6 juni 2017
Sveriges nationaldag
Konferencier: Michael Bruze
Arr: Upplev Norrköping

MEDVERKANDE
Axel Schylström
Bel Cantokören
Familjen Östling
Fröken Elvis
Hemgårdens folkdanslag
Jakob Wall
Louise Malmström
NUMK Norrköpings Ungdomsmusikkår
Stenbocks Caroliner

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.