• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Marieborgsfilmer till festival i Västerås


Förhör. En kvinna anklagas för ett politiskt motiverat mord i thrillern Kameleonten. Marieborgsfilmen visas på Västerås filmfestival.

 

”Hoppas det leder till något gott”

 

NORRKÖPING Från Marieborgs filmskaparlinje. De tre slutprojekten För en annan, Nu och Kameleonten har antagits till Västerås filmfestival. Eloi Harison är glad för uppmärksamheten.

Tre av vårens slutfilmer från Marieborgs filmskaparlinje har antagits till Västerås filmfestival som genomförs i september: vänskapsdramat För en annan, feel good-drömmen Nu och thrillern Kameleonten. Alla tre är kortfilmer på mellan 15 och 25 minuter.

Västerås filmfestival är stor. Den pågår samtidigt på flera platser i centrala Västerås och rymmer långfilmer, kortfilmer, dokumentärer samt föreläsningar och workshops.

Bakom 15-minutersthrillern Kameleonten står Eloi Harison och Hussein Darweesh. Filmen utgår från mordet på halvbrodern till Nordkoreas diktator Kon Jong-un som inträffade i vintras och fantiserar vidare. Eloi Harison är glad över uppmärksamheten, att deras film valts ut till Västerås filmfestival.

– Som filmskapare är valet en bekräftelse på att man gjort något bra, både i manusarbetet, val av skådespelare, regi, ljud och i klippningen.

Vad är förhoppningen att filmen ska leda till?

– Det känns kul att man har blivit uppmärksammad för sin konst, och jag hoppas att det kan leda till något gott i framtiden.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: ur Kameleonten

VÄSTERÅS FILMFESTIVAL

16–24 september 2017

Filmer från Marieborgs filmskaparlinje

Kameleonten 15 min
Thriller
av Hussein Darweesh och Eloi Harison

För en annan 25 min
Vänskapsdrama
av Sam Rezai, Sandra Eriksen, Robert Nilsson, Rafa Manda, Jimmy Siljelind, Manfred Askeljung

Nu 15 min
Feel good-dröm
av Tony Vepsä, Carro Jacobsson, Maia Persson

LÄNKAR
Marieborgs filmskaparlinje hemsida Facebook
Västerås filmfestival hemsida
Marieborgs filmskapare mot nya rullar reportage Kultursidan.nu 13/6 2017

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.