• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER


Brinnande. Två eldartister från gruppen Act of Emotion ger en eldshow med nycirkusspråk.

 

Hjälp till att tända ljusskulpturens marschaller

 

SÖDERKÖPING Ett sprakande nyårsfirande utlovas i Söderköping. Rådhustorget kommer att lysas upp av två eldartister från Act of Emotion. Dessutom sjunger Lisa Tilling och Olle Hilleberg. Men först tänds alla marschallerna i ljusskulpturen.

Nyårstraditionen med ljuständning har fått en självklar plats i Söderköpings nyårsfirande. Allmänheten bjuds in till att tillsammans tända de flera hundra marschallerna i konstnären Anders Nyhléns ljusskulptur.

Kommunfullmäktiges ordförande Gerd Aronsson hälsar alla välkomna och årets nyårstal kommer att hållas av Mats Gripenblad, ny chef sedan augusti 2017 på Kultur & Fritid.
För sången står Lisa Tilling och Olle Hilleberg. Årets förstfödda, Harry som såg dagens ljus 2 januari, önskas lycka till.

Söderköpingsborna är vana vid eldshower under sensommarens medeltidsinpirerade Gästabud. I nyårsnatten kommer två aktörer från Act of Emotion vars scenspråk i stället andas nycirkus. Det utlovas en elegant, vacker och tekniskt avancerad show med ”fler brinnande redskap i luften än vad som borde vara möjligt.”

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Act of Emotion

RÅDHUSTORGET Söderköping

31 december 2017
Nyårsfirande

17.15 Ljuständning
18.00 Sång, tal, årets förstfödde, ljusshow

LÄNKAR
Söderköpings kommun kultur-fritid hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.