• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Skönt Storbandsgung i Salong Ramunder


Fyra musiker väl värda att lyssna till, både tillsammans med orkestern och som solister. Lovisa Andersson, sång, Thomas Valfridsson, piano, Alexander Walldén, bas, och Johan Rydberg, slagverk.

 

Men var fanns publiken?

 

RECENSION/ SÖDERKÖPING Fullt ös från början. Idel välkända låtar framförde Söderköpings storband på sin vårkonsert i Salong Ramunder i söndags eftermiddag. Bandet bjöd som vanligt på ett härligt gung. Tyvärr var det tunnsått i bänkarna.

Det var förstås inget 40-årsjubileum som förra året då salongen var i det närmaste fullsatt. De rutinerade musikerna tog det emellertid med jämnmod. Vi som var där märkte inte någon avmattning i engagemanget och spelglädjen.

Det var fullt ös från början när bandledaren, tillika trombonisten, Torvald Gunnarsson räknade in sina mannar till den första låten Stand by där Palle Ericson var på hugget direkt med sin sax.

Lovisa Andersson bidrog precis som förra året med sin fina följsamma stämma som passar så perfekt till orkestern. Hon startade med Over the rainbow och bjöd sedan på en rad godbitar. Bland alla låtar på engelska fick vi lyssna till Sakta vi gå genom stan på svenska, med Beppe Wolgers text.

 

Esa Falkenroth lirar solo.
Esa Falkenroth lirar solo på saxen.

 

Programmet var omväxlande från starkt och mäktigt till soft. Från Glenn Millers marschinspirerade American patrol där hela orkestern brassar på för fullt till den lite sömniga låten Regnig söndag där Marcho Marchev var solist på barytonsax. Även Esa Falkenroth bidrog med ett saftigt saxofonsolo.

Många fina soloinslag stod också basisten Alexander Walldén och slagverkaren Johan Rydberg för.

Egentligen borde alla orkesterns medlemmar räknas upp för sina fina insatser. I storbandet handlar det verkligen om teamwork, även om alla får, och tar, chansen att sticka ut med egna inlägg ibland.

Trots att publiken var fåtalig så lyckades vi applådera fram ett extranummer, Nat King Coles Almost Like Being in Love, en låt som även har sjungits av hans dotter Natalie Cole. Nu var det Lovisa Andersson som föredrog den med den äran.

© Text: Bibi Friedrichsen
© Foto: Boy Svedberg

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Söderköpings Storband

SALONG RAMUNDER Söderköping

15 april 2018
A String of Pearls – ett knippe gamla goda storbandslåtar
Söderköpings storband
Sångsolist: Lovisa Andersson

LÄNKAR
Söderköpings storband hemsida Facebook
Söderköpings Storband med The Rat Pack recension Kultursidan.nu 20/10 2017
Högsta tryck när Storbandet firade 40 år recension Kultursidan.nu 24/4 2017

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.