• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vårfinal för Stage Skandias Talkshow


Final. Värdarna Isabella Boutros och Daniel Braesch leder avslutningssången med gäster, husband och husteatergrupp. Bland gästerna ses Claes Martin Hoffsten, Johannes Johansson och Issa Valentino.

 

Lockar till sig blandade åldrar

 

NORRKÖPING Imitationer, Youtube och genus. Claes Martin Hoffsten gav tips att imitera, Johannes Johansson spelade och en genusdiskussion blev inte som väntat. Det och lite till i säsongens sista Talkshow på Stage Skandia.

Dörrarna stängs, lamporna släcks och scenljuset tänds. Musiken sätter igång och även dansarna. Med i dansnumret är programvärdarna Daniel Braesch och Isabella Boutros som även sjunger.

 

Martin "Daniel" Braesch och Daniel Braesch
Gick du på den? Martin och Daniel Braesch är ganska lika.

 

Upplägget är som på talkshowerna som syns på tv. Ett kändare namn och några mindre kända förmågor. Det är sångnummer och sketcher och tajta lära känna-samtal med gästerna. Stage Skandia ska först och främst vara en samlingspunkt för ungdomar, men utbudet lockar till sig blandade åldrar.

Kvällens etablerade namn och första gäst är Claes Martin Hoffsten. Med sina imitationer av Leif GW Persson och Maria Montazami imponerade han på både jury och publik i TV 4:s Talang. Det räckte inte till en vinst, men tog honom till semifinal.

Vägen till imitationen hittade Claes Martin när han vid sex-sju års ålder härmade folk i sin närhet. Det fortsatte när han gick på Kulturskolan och de imiterade kungafamiljen i en föreställning.

Daniel Braesch prövar att imitera Anders ”arga snickaren” Öfvergård och Claes Martin tycker att han har fångat språkmelodin.

– När du ska imitera någon måste du leta efter detaljerna. Ordval som återkommer och rytm.

Daniel och Claes Martin har båda gått på Rudolf Steinerskolan, Norrköpings Waldorfskola .

– Jag tyckte jag märkte Waldorftempot, som Daniel Braesch säger till Claes Martin Hoffsten.

 

Kevin Jönsson och Birgitta Söderlund
Teaterreklam. Birgitta Söderlund regisserar och Kevin Jönsson producerar pjäsen Björnlandet som ingår i ”Våretyder” som är Marieborgs teaterelevers gemensamma avslutningsarbete.

 

Youtubern Johannes ”Akmigone” Johansson lägger ut musikvideos på sin Youtube-kanal. Där spelar han egna och andras låtar eller improviserar på sin synth. Ori and de Blind Forest – Light of Nibel har visats nära 400.000 gånger. Dessutom har han en särskild tutorialkanal, Akmigone 2.

Johannes är också gammal Waldorfelev, gick i samma klass som Daniel Braesch. Faktiskt så vann klassen Kulturskolans Melodifestival när de gick i nian 2014. Och som han spelar!

Nästa gäst är också inne på musikspåret. Issa Valentino går sista året på De Geergymnasiets musiklinje. Hon medverkade i musikalen Djungelboken som spelades på Stage Skandia för en månad sedan. Drömmen är kunna arbeta som musikalartist.

 

"Samuel 'Divan' Åhrberg"
– Bullshit. Samuel ”Divan” Åhrberg sopade rent med de falska genusvetarna.

 

Stage Skandias egen teatergrupp lämnar flera bidrag. Värdarna välkomnar in ”genusvetarna Gun och Leif”. Det visar sig strax att de inte är överens om mycket. Inget alls faktiskt. De delar kontor och kommer med exempel på saker de stör sig på med den andre och lyfter då fram saker som är stereotypiskt manligt och kvinnligt. Gun vill avskaffa tampongen och Leif vill få bort kondomen.

Daniel Braesch och Isabella Boutros är förbryllade när ytterligare en person bärs in. Något som gör Leif och Gun så nervösa att de smiter så snart tillfälle ges.

– Ursäkta, vem är du? frågar Daniel Braesch den nyanlände.
– Jag är genusvetaren, svarar Samuel ”Divan” Åhrberg och avslutar kalabaliken med att sjunga Heroes för alla hjältar där ute.

Bra att det blev utrett för nu blir det fråge-quiz på tema Norrköping och musik. In kommer ”vinnarskallen Berit och hennes konflikträdde man Bert” som ska tävla mot publiken. Alltså ännu en sketch från Stage Skandias egen teatergrupp.

Så var det alltså slut för den här säsongen. Får se vad Stage Skandias Talkshow har att bjuda på efter sommaren.

© Text: Anton Augustsson
© Foto: Carina Johansson och Martin Braesch

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

"Bert och Berit"

STAGE SKANDIA Norrköping

14 april 2018
Stage Skandia Talkshow
Programledare: Daniel Braesch och Isabella Boutros
Husband: Kapellmästare John-Luis Herrera Adaros, gitarr, Kevin Helgesson, sång/gitarr, Kajsa Johansson, piano, och Gustav Lind, trummor
Prod: Viktoria Ahlin/Stage Skandia (Kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar)

GÄSTER
Claes-Martin Hoffsten
Birgitta Söderlund och Kevin Jönsson
Johannes ”Akmigone” Johansson
Issa Valentino
Samuel ”Divan” Åhrberg

TEATERGRUPPEN
Said Farah
Yaman Sysh
Julia Kronqvist
Hedda Norén
Fabio Mantino
Anton Sundgren

LÄNKAR
Akmigone YouTube
Claes Martin Hoffsten YouTube
Stage Skandia Facebook
Cirkus Debre Berhan gästade Talkshow reportage Kultursidan.nu 19/3 2018
Djungelboken – musikal med djup svärta recension Kultursidan.nu 2/3 2018
Stage Skandia ny mötesplats för unga reportage Kultursidan.nu 20/10 2017

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.