• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Förnyad Isfruun är cool på Arbis Pang!


Pang! Isfruun på Arbis bistroscen. Martin Boström, Olle Rosén, Sofia Brennwald och Richard Ritzman.

 

”Tack för kaffet” kvällens rockigaste

 

NORRKÖPING Ny sångerska. Ny trummaskin. Retropop i stället för vrålpunk. Kanske borde de ha bytt namn, men Isfruun är nog för bra för att lägga åt sidan. Pang! på Arbis i torsdags var en småcool tillställning.

Förvarnad är förberedd, men ändå förstod jag inte vad jag skulle få höra. Jag har bara sett Isfruun en gång tidigare – i Valvets dunkla miljö ett år och sextio dagar tidigare. Men det här låter inte som samma band.

Jag visste ju att trummisen hade lämnat (och antagligen åkt hem till Norge) samt blivit ersatt av trummaskinen Roland TR-8. Jag visste också att Sofia Brennwald precis hade börjat som sångerska (men jag visste inte att det var hennes första spelning). Troligen har Martin Boström skrikit sönder rösten, tänkte jag. Vrålpunk kan ha den effekten. (Får man skriva ”vrålpunk”, förresten? Har inte Alonzo i KSMB tagit copyright på det?)

 

Sofia Brennwald
Mjukare är bättre. I alla fall när Sofia Brennwald sjunger i Isfruun.

 

Men nu är det inte vrål, eller inte ens punk, längre och Martin har börjat sjunga. Sofias sång mjukar upp och bidrar till att det låter pop. Det låter retropop. Roland (även hans första spelning) låter tidigt 80-tal, och jag kommer att tänka på gruppen Ståålfågel. Nu har ju inte Isfruun någon synth, men likheter finns. Det finns mer likheter än med den grupp vid namn Isfruun jag hörde förra gången. Jag gillade ju den, och det tar några låtar innan jag kan erkänna att det här faktiskt är bättre, även om det är helt annorledes.

Kanske borde de ha bytt namn, men Isfruun är nog för bra för att lägga åt sidan. Som alla (?) vet är Isfrun en figur i Muminboken Trollvinter. Hon är en skrämmande kvinna; möter man hennes blick fryser man till is. Det passade egentligen bättre in på den förra inkarnationen av bandet, den här kan inte skrämma någon med sin myspop. Men lite sval är den, så…

Åtta låtar hinner de spela på en halvtimme. Jag känner bara igen Tack för kaffet, rockigast för kvällen (och kanske bäst).

© Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Isfruun

ARBIS Norrköping

26 april 2018
Isfruun
Pang!-konsert
Arr: Arbis och Sensus

LÄNKAR
Isfrun Wikipedia
Isfruun Facebook

Arbis Bar & Salonger hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Förnyad Isfruun är cool på Arbis Pang!

  1. Pingback: Location East med up & coming-artister – KULTURSIDAN.nu