• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Erika Rockborn släppte Livmodermakt

Erika Rockborn
Moderna tider. Erika Rockborn släppte debutromanen Livmodermakt under Söderköpings Gästabud.

 

Uppföljaren tar vid sju år senare

 

SÖDERKÖPING Erika Rockborn är läkaren som nu även kan kalla sig författare. I boken Livmodermakt, författad på lediga stunder, gestaltar hon konflikten mellan en barnlängtande man och hans karriärkvinna. Boksläppet hölls under Söderköpings Gästabud.

I en länstol i solen utanför Söderköpings Bokhandel signerade Erika Rockborn sin första bok Livmodermakt mitt under pågående Gästabud förra helgen. Hon berättade engagerat och lockande om boken som skildrar konflikten mellan en man, Martin, med stark barnlängtan, och en hustru som sätter karriären först.

Handlingen utspelas bland annat på den vårdcentral där Martin är distriktsläkare, en välbekant miljö för Erika som till vardags har samma arbete. Författandet har skett på ”lediga stunder” mellan jobb, hem och barn – och direkt i mobilen.

En uppföljare finns redan klar – med samma personer sju år senare. Och en tredje del börjar ta form…

Ett citat ur Livmodermakt: ”En heterosexuell, intensivt barnlängtande, gift man i medelåldern kan omöjligt få några barn. Om inte hans kvinna vill. För till sist ligger makten över barnafödandet hos kvinnan. All makt över barnalstrandet ligger hos den som är skapad med livmoder.”

Hur detta dilemma utvecklas och kanske finner en lösning ser jag fram emot att upptäcka.

© Text: Kerstin Svedberg
© Foto: Boy Svedberg

LivmodermaktROMAN

Livmodermakt
av Erika Rockborn
Lindelöws förlag 2018

LÄNKAR
Erika Rockborn info Livmodermakt
Lindelöws förlag hemsida
Söderköpings Bokhandel & Antikvariat hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Erika Rockborn släppte Livmodermakt

  1. Pingback: Norrköpingsförfattare till TellUs – KULTURSIDAN.nu