• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Familjen Kanin får Sagostig vid Ågelsjön


In i skogen. Det är Lillebror som går vilse i Sagan om Den underbara Familjen Kanin och monstret i skogen. Att allt blir bra till slut kan vara bra att veta för alla som vill gå den nya Sagostigen på Östgötaleden.

 

Avsked till Elisabeth Nilsson

 

NORRKÖPING Familjen Kanin och monstret. En Sagostig för barn, det blir Region Östergötlands avskedspresent till Elisabeth Nilsson, länets förra landshövding. Jonna Björnstjerna har ritat sagan. Invigning på måndag.

Region Östergötlands vill inspirera och lyfta fram lokala författare, illustratörer och konstnärer på Östgötaleden. När det var dags att göra en ny utsmyckning av Östgötaleden i Norrköpings kommun föll valet på illustratören och författaren Jonna Björnstjerna.

Författaren, som är uppvuxen i Norrköping, har skrämt barn i många år. Det är bilderna ur debutboken Sagan om Den underbara familjen Kanin och monstret i skogen från 2007 som tar plats på ”Lillebrors Sagostig”.

 

Familjen Kanin blir Sagostig vid Ågelsjön
Naturnära. Alla bilder sitter i fina ramar.

 

Sagostigen är en kilometer lång och följer utmed Ågelsjön som ligger nordväst om Hultsbruk. Det är Region Östergötlands avskedspresent till förra landshövdingen Elisabeth Nilsson, som deltar i invigningen tillsammans med företrädare för Region Östergötland, Norrköpings kommun och Länsstyrelsen Östergötland.

Efter måndagens invigning med är det fritt fram för alla att slå följe med Familjen Kanin på Sagostigen. Om Ågelsjön hör till den underbara eller den fruktansvärda delen av skogen är än så länge oklart…

Det är gott om plats för fler konstnärliga stigar på Östgötaleden. Den är ju 140 mil lång.

Den som inte vill gå så långt kan hitta fler böcker av Jonna Björnstjerna på närmaste bibliotek. Det är förresten hon som gjort de läskiga utsmyckningarna och porträtten i Salongen, entrérummet direkt till vänster i Norrköpings stadsbibliotek.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Britt-Louise Nilsson/Region Östergötland

ÅGELSJÖN Norrköping

5 november kl 10.30
Invigning
Sagostigen – Familjen Kanin och monstret
av Jonna Björnstjerna
Start från Ågelsjöns parkeringsplats
Arr: Region Östergötland

LÄNKAR
Jonna Björnstjerna hemsida
Östgötaleden hemsida Facebook

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.