• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Pampigt med Körberg och Wadenius

Svenska legender – Tommy Körberg och Jojje Wadenius
Högklassigt. Gamla vännerna Jojje Wadenius och Tommy Körberg hade riktigt kul ihop på De Geerhallens scen.

 

”Musik är en universell lag”

 

RECENSION/ NORRKÖPING Redan de gamla grekerna… visste att musik är en universell lag. Säger Tommy Körberg och Jojje Wadenius som äntligen stod på scenen i De Geerhallen. Legenderna bjöd på sina hits, paradnummer följs av Anthem.

Svenska legender – konserten med ”50 år på scenen”-jubilarerna Tommy Körberg och Jojje Wadenius skulle blivit av i maj. Omständigheter gjorde att den flyttades fram till 12 november. Det var i måndags – en konsert väl värd att vänta på. Det är en blandad ålderspublik i De Geerhallen. Cirka 900 biljetter har sålts vilket är en bra siffra mitt i månaden och cirka en månad före jul.

 

Svenska legender – Tommy Körberg och Jojje Wadenius
Fyller scenen. Tommy Körberg och Jojje Wadenius med stor orkester.

 

Parets samarbete började tidigt när Tommy Körberg började sjunga med Jojje Wadenius band Made in Sweden. Det var 1969, strax efter att svenska folket upptäckt Tommy Körberg i Melodifestivalen där han vann med Judy min vän.

Körbergs röst är magnifik och mäktig. De här två är ikoner och de vet hur en scen ska tas. De har mycket humor sinsemellan och vi i publiken låter oss förföras.

De påstår att musik är en universell lag som Platon pratade om på de gamla grekernas tid. De ger samhället en rad kängor. Astrid Lindgrens Fattig bonddräng drar ner fulla applåder.

 

Svenska legender – Tommy Körberg och Jojje Wadenius
Magnifik. Tommy Körbergs röst har berört svensk och utländsk publik i drygt 50 år.

 

Vi får deras stora hits, som Py Bäckmans Stad i ljus, som Tommy Körberg vann Melodifestivalen med 1988, och Kalles Klätterträd, alltså Jojje Wadenius ledmotiv till den tecknade TV-serien.

De stora applåderna kommer med Anthem från ”Chess”. De blir inropade på extranummer och stämningen är verkligen på topp denna kväll. Tommy och Jojje är folkkära artister och vi kan bara luta oss tillbaka och njuta av paradnummer på paradnummer.

Kvällen går fort men det är ju så när det är de stora låtarna som presenteras genom deras karriär.

Tråkigt är det med alla som filmar /fotar med mobilerna. Det stör andra i publiken. Och den som ser konserten genom telefonen missar mycket av själva närvaron i upplevelsen.

© Text: Christina Wernersson
© Foto: Jesper Malmberg för Strenge Management

DE GEERHALLEN Norrköping

12 november 2018
Svenska legender
Tommy Körberg och Jojje Wadenius
Prod. Strenge Management

LÄNKAR
Tommy Körberg hemsida Facebook
Jojje Wadenius hemsida Facebook
Strenge Management Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.