• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Christian Kjellvander berörde på Arbis

Christian Kjellvander
Transformerad. Christian Kjellvander sjunger med en fantastisk nerv, det går inte att undgå att bli berörd.

 

Inger hopp om en vackrare värld

 

RECENSION/ NORRKÖPING En ensam cymbal ekar melankoliskt, de andra instrumenten fyller på. Christian Kjellvander gör entré. Han sjunger med en fantastisk nerv och hans medmusiker skapar magi. Det är förbannat vackert.

 

Christian Kjellvander
Magiskt.

 

Redan en timme innan konsert start fylls Arbis med en blandad ålderspublik. I sorlet hörs superlativer om Christian Kjellvander och hans musik, förväntan ligger tät i lokalen.

Själv hör jag till de nyfrälsta, jag upptäckte denna briljanta artist med nyligen släppta plattan ”Wild Hxman”. Ibland har jag upplevt att när en platta har varit magisk så kan uppträdandet falla platt, en viss oro ligger i mitt sinne att det ska bli en besvikelse.

Den oron är helt obefogad för Christian Kjellvander och hans musiker skapar magi. Konserten är det närmaste perfektion som det går att komma.

 

Christian Kjellvander
Tillsammans. Skickliga musiker backar upp Kjellvanders låtar på Arbis scen.

 

En lätt rökridå, ljus i blått spelar över scenen. En ensam cymbal ekar melankoliskt, de andra instrumenten fyller på ljudväggen. Från den vänstra scenkanten gör Christian entré, han hälsar snabbt och stämmer gitarren. Det är som att han egentligen är väldigt blyg men när han börjar spela och sjunga sker en transformation. Jag kan inte värja sig mot hans berättarröst och jag kan inte undgå att bli berörd.

Scenspråket är inte storvulet utan här är det musiken och rösten som tar oss ut på kvällens grandiosa resa. Musiken målar upp stämningar, vi berörs och publiken är med från ton ett. Låttexterna är starka och knyts ihop av musiken. Det är en smart genomtänkt ljusshow som ger en ytterligare dimension till musiken och känsloregistret i texterna. Det är som med videoproduktionerna, en röd tråd och förbannat vackert.

 

Christian Kjellvander
Magiker. Är mänskligheten redo för sådan här himlastormande, vacker musik?

 

Christian Kjellvander sjunger med en fantastisk nerv och backas upp av skillade musiker. Stämningen är så där underbar, när energin går i vågor fram och tillbaka mellan artist och publik. Ljud och ljus ligger snyggt, Arbis är en lokal som bjuder in till bra stämning.

Det är svårt att sätta Christian Kjellvander i ett fack, jag vet inte egentligen om jag vill göra det. Det räcker helt enkelt med att det är magiskt bra!

Man får olika vibbar till genrer och musiker i hans musik men det är inga efterapningar, det är bara gränslöst vackert och bra. Inom mig spelas en sublim film upp av storslagna landskap, vidder där vilda djur vandrar fritt. Jag står där och känner mig fri i själ och hjärta, förbaskat lycklig och tårar av glädje rinner utefter min kind.

 

Christian Kjellvander
Christian Kjellvander i ljuset.

 

Christian spelar med händer fläckade av passion. Hans röst har ett brett spektrum och en enorm känslonerv. Han bränner min själ och hjärtat bultar. Det är musik som helt enkelt fyller mig med magi och kraft. Jag hoppas att mänskligheten är redo för sådan här himlastormande, vacker musik.

”Wild Hxman” luktar ännu mera guldplatta nu när man hört materialet live. Det är klassiskt och experimentellt på en och samma gång. Man vill bara ha mer av detta fantastiska och glädjefyllda adrenalinrus. Christian Kjellvander är en sann konstnärssjäl! Hans musik inger hopp om en bättre och vackrare värld.

 

Christian Kjellvander
Medmusiker.

 

Musikerna avslutar med orden: ”Tack för att ni kom, tack för att ni lyssnade och tack för att vi fick komma till denna underbart vackra lokal”.

De blir inropade på encore. Det vibrerar i golv och väggar av applåder, hurrarop, busvisslingar och golvstamp.

Kvällens höjdpunkter var Love Xomes och Faux Guernica.

© Text: Christina Wernersson
© Foto: Michael Strandhed

ARBIS BAR & SALONGER Norrköping

23 november 2018
Christian Kjellvander
Konsert

LÄNKAR
Christian Kjellvander hemsida Facebook
Arbis Bar & Salonger hemsida Facebook FB-evenemang
Christian Kjellvanders unika röst till Arbis reportage Kultursidan.nu 14/11 2018

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.