• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fotografera Norrköping för Wikipedia (reportage)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/7171225130/[/flickr]

Hittar du hit? Du kan ta en bättre bild av Norrköpings stadsmuseum än den här. Gör det på lördag.

 

Äntligen kan du ge ditt bidrag

 

Använder du Wikipedia någon gång? Uppslagsverket på nätet som alla får använda och alla får lämna sitt bidrag till. Nu har du chansen att ge något tillbaka.

Bakom Wikipedia står Wikimedia, den ideella organisation som håller i trådarna för att Wikipedia ska fungera. I Sverige heter organisationen Wikimedia Sverige och nu gör vill den testa konceptet Wiki takes i Sverige och börjar med Norrköping där Arbetets museum blir bas för lördagens fototävling.

– Norrköping har en intressant historia och många kulturhistoriska miljöer, inklusive det unika industrilandskapet, som är dåligt illustrerade på Wikipedia, säger Arild Vågen på Wikimedia.

Efter lördag ska det bli ändring på den saken. Målet för Wiki takes Norrköping är att sevärdheter i Norrköping ska fotograferas och att bilderna sedan ska laddas upp till Wikipedia.

– Arbetets museum vill alltid göra projekt tillsammans med sina målgrupper och inte bara för dem. Att norrköpingsbor själva bestämmer bilden av sin stad är helt i linje med våra tankar om hur det offentliga bör lämna över tolkningsföreträde till användare och publik, säger Niklas Cserhalmi museichef på Arbetets museum.

Tävlingen startar på Arbetets museum där man får information om tävlingen och listor över de byggnader och objekt som ingår. Deltagarna fotograferar i lag som ger sig ut i Norrköping och fotograferar. På eftermiddagen träffas man på museet där vinnaren utses. Det kostar inget att vara med i tävlingen, men man måste ha en egen digitalkamera och möjlighet att överföra bilderna.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 

  • ARBETETS MUSEUM Norrköping

  • Lördag 12 maj
 2012 kl 11
    Wike Takes Norrköping
    Fototävling
    Arr: Wikimedia Sverige, .SE och Arbetets museum

 

LÄNKAR
Arbetets museum hemsida
Wikimedia Sverige hemsida
Wiki takes Norrköping hemsida

 

FLER BILDER FRÅN NORRKÖPING – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629666385462″]

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.