• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Spansk utbytesstudent reflekterar på Stadsmuseet (reportage)


Unik form. Enrique Moral Morris visar flera skulpturer i sin utställning.

 

Identitet – från fingeravtryck till samhällsstatus

 

För cirka ett år sedan kom Enrique Moral Morris, konststuderande och utbytesstudent från Spanien, till Sverige för att följa undervisningen vid KSM, Campus Norrköping. Han har nu en utställning av sitt projekt Reflektion i KSM-labbet på Norrköpings stadsmuseum, som visas till den 6 juli.

Fritt översatt beskriver Enrique Moral Morris vilka tankar som ligger bakom utställningen:

En Reflektion är vad du ser när du tittar i en spegel. Vad du ser är en bild, något som definierar dig. Men vad är det som definierar en person och hans / hennes identitet? Det kan vara ett nummer på ditt ID-kort, men också den plats eller status som du har i samhället. Det skulle också kunna definiera relationen som vi har till oss själva.

Identitet är av stor betydelse nuförtiden, men ingen verkar tänka på det eller definiera vad begreppet innebär. Under mitt år i Sverige har jag studerat olika aspekter av identitet. Målet med utställningen är att få betraktaren begrunda sin egen identitet och hur den formats. Men också att verkligen förstå min egen identitet.

Enrique är nu klar med sin kandidatutbildning och räknar med fortsatta studier hemma i Madrid. Med vid vernissagen var också hans lärare/mentor Per Hüttner från Linköpings Universitet.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • STADSMUSEET Norrköping

  • 19 juni – 6 juli 2012
    Reflektion – skulptur och träsnitt
    Enrique Moral Morris

 

LÄNKAR
Norrköpings stadsmuseum hemsida

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.