• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Robert Haglund i gott sällskap på Augustifesten (reportage)

Fullsatt i Knäppingsborg
Fullsatt. Förväntan fyllde Knäppingsborg när Sinatra, Janne och jag intog scenen.

 

Uppfyllda förväntningar

 

Fint. Fullsatt. Folkligt. Festligt. Det var knappt om utrymmet i Knäppingsborg när Robert Haglund med vännen Jan Johansen uppträdde tillsammans med Erling Fredrikssons storband. Torget bakom Crescendo var fyllt till bristningsgränsen. Konserten ingick i serien Opluggat i Knäppingsborg, Skådebanans bidrag till Augustifesten.

Det har väl inte undgått många att Robert Haglund är en sångare av hög klass. För endast en månad sedan segrade hans skönt stämsjungande grupp Fantastic Four i en minst sagt tuff tävling i Hollywood. Men här fick motowngänget stanna hemma. I stället var det alltså Jan Johansen som uppträdde bredvid Robban. Janne hade kammat ner tidigare så ostyriga håret och iklätt sig prydlig kavaj med ljusblå sidenslips med matchande näsduk i bröstfickan.

Robban själv uppträdde i stilfull smoking med vit skjorta som lyste i den generösa urringningen innanför sidenslagen, svart fluga som sig bör och uppiggad med röd sidennäsduk i bröstfickan.

Storband, Erling Fredriksson hade genomgående plockat fram en manlig besättning, och sångare samlades inne på Crescendo innan det var dags för publikens jubel. Sedan var det bara Sinatra, Janne och jag. En helt fantastisk konsert med en stor publik. Förväntningarna uppfylldes.

Augustifesten fortsätter. Redan ikväll är det en ny opluggad konsert i Knäppingsborg.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

LÄNKAR
Opluggat i Knäppingsborg artikel Kultursidan.nu
Korn på Augustifesten artikel Kultursidan.nu
I kväll tävlar The Fantastic Four i Hollywood reportage Kultursidan.nu

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.