• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Julafton för både Krunegård och fansen (recension)

Kungen höll hov. Markus Krunegård var både spelsugen och skärpt.

 

Prinsen av Peking har blivit Kung

 

Turnépremiär i hemmastaden, det är som julafton för fansen. Men också för artisten, enligt hans egna utsago. Prinsen av Peking har vuxit upp till att bli kungen av Peking. Markus Krunegård har blivit lite äldre, men är mer vital än någonsin.

Norrköpingsreferenserna haglar tätt. I frasen ”Vill inte var märkvärdig, inte alls” fick vi en skymt av en kille som en gång i tiden stod på konsertgolvet själv. Siandet om Skandiateaterns framtid (bingohall eller rivas) bildar sedan en fin inledning till Hela livet var ett disco.

I spelningen på Skandiateatern blir det uppenbart för mig att karln verkligen har en gedigen låtkatalog. Tonvikten av de framförda numren än hämtade från nyaste albumet, där budskapet i Mänsklig värme ska få oss känna oss mindre ensamma. Och visst fungerar det extra bra i sällskap med Krunegård själv.

När vampyren kommer igång lyfter taket. För att inte följa upp med något sämre fortsätter Krunegård med titelspåret till nya plattan, nyligen nämnda Mänsklig värme. Det innebär, för ett fan som vant sig vid lite finurligare och syntigare låtar, att göra bekantskap med en ny sida av Krunegård. Dessutom, under låtens gång stannar Krunegård för ett ögonblick upp och levererar ett brandtal anstående vilket första maj-tal som helst. Låten fortsätter därefter på ett malande manér, i vilken disten skulle kunna skära hål i varje Kent-skadat hjärta.

Krunegård var spelsugen och skärpt. Det märktes att han nuförtiden utstrålar säkerhet och närhet till sina egna alster. Dessutom sjunger han renare än vad jag hört honom göra förut. Och mänsklig värme genomsyrar verkligen framförandet i allmänhet, och särskilt med de två inropade extranumren och slutvinken från parkettens övre balkong.

Kungen av Peking höll hov inför en nöjd och glad publik. Han har i sanning spridit mänsklig värme som räcker hela vägen hem i kyliga kvällen.

Text: Linus Johansson Krafve
Foto: Åsa Husén

 

  • SKANDIATEATERN Norrköping

  • 1 november 2012
    Markus Krunegård
    Arr: Lucky you

LÄNKAR
Markus Krunegård hemsida
Lucky you hemsida
Skandiateatern hemsida

FLER BILDER FRÅN KONSERTEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631912959650″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.