• KULTUR-ANNONS

   

   

 • NYHETER

Roligt och rörligt för snygga barn med Gulasch (recension)

Musikteater Gulasch är bra på mycket!
Musikanter. Musikteater Gulasch är bra på mycket!

 

Aktiverade både barn och vuxna

 

Höstlovsveckan bjuder på många aktiviteter för lediga barn. Inte minst på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping. Jag fick möjlighet att ta fram barnasinnet och besöka föreställningen Vad är Du bra på? med musikteater Gulasch och Louice Ottosson. Sång- och musikprogrammet vänder sig till barn i åldern 3 – 9 år och det är bara att konstatera att barnen i salongen hade roligt – och det hade jag också!

Hans Bigestans från Gulasch mötte upp i dörren och förklarade att det bara var snygga barn som fick komma in i salongen. Naturligtvis var alla snygga och blev insläppta. Louice Ottosson på piano och Kenneth Höglind på fiol välkomnade med musik medan vi hittade lediga platser. Alla fick sedan vara med och klappa händer och fötter i takt till musiken. Ganska snabbt blev det Imse vimse spindel som ju alla barn kan och sedan exploderade Hasse i ett ”trumsolo”. Ja det var bara rörelserna eftersom han inte hade några trummor!

Hasse hade också ett roligt nummer med Allt är sant innan det gamla ångtåget startade sin resa till Stockholm med hjälp av publiken. Louice ”Lollo” Ottosson framförde Tjatvisan och det verkade vara många som kände igen sig. Hasse kom sedan som trollkarlen Alfredo och gjorde ett reptrick, trollade fram en tårta innan han åt upp en ”flamberande banan”.  Lollo kunde också baklängesprata och sången Tvärtom hade en rolig text.

Det var många bra nummer och publiken blev verkligen aktiverad i flera av dessa och gymnastiklektionen med ”huvud, axlar, knä och tår” fick salongen att gunga i det allt högre tempo som gymnastikdirektören Lollo pressade upp!

Det går inte komma ifrån att föreställningen var lättsam och det märktes tydligt att Louice, Hasse och Kenneth tycker det är roligt att framträda för och med barn. Funderar dock på om de minsta barnen uppfattade alla texterna i de ibland ganska snabba sångerna, men alla verkade glada när föreställningen var slut och ett par barn som jag pratade med tyckte att det hade varit riktigt roligt.

Kan för min del inte låta bli att jämföra föreställningen med de man såg med Mora Träsk när de egna barnen var i den åldern. Finns onekligen likheter både i upplägg och genomförande, men gruppen Gulasch har ju ett antal barn- och familjeföreställningar på repertoaren.  Att Louice Ottosson platsar i gruppen är efter dagens föreställning uppenbart. Ser gärna mera med denna trio!

Det var riktigt kul att få bli barn igen för 35 minuter!

Text: Sven Åke Molund
Foto: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin

 • TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

 • 1 november 2012
  Vad är du bra på
  Musikteater Gulasch

  • MEDVERKANDE
   Hans Bigestans
   Kenneth Höglind
   Louice Ottosson

LÄNKAR
Teater Bråddgatan 34 hemsida
Musikteater Gulasch hemsida

BILDSPEL – KLICKA PÅ PILARNA

Alfredos tårtbak med Hans Bigestans

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Roligt och rörligt för snygga barn med Gulasch (recension)

 1. Pingback: Familjeteater i parkerna i sommar – KULTURSIDAN.nu