• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Damer för Bris

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/8294132128/[/flickr] 

 

Musik och komik med julfika

 

Damkören ger sin traditionella BRIS-konsert på Kulturkammaren nu på lördag och blandar musik med komik. Komiken står Al Pitcher för, australiensvenske ståuppkomikern som medverkar för tredje året i rad. Damkören har också bjudit in lunga okala musikaliska förmågor: Tonarvet, en trio med tre unga tjejer, Ebba, Cerefie och Kerstin på cello, gitarr och sång, samt Julia, Chris och Massi, tre stycken musicerande ungdomar som bjuder på rock/pop och rap, deras låtar har producerats av Marco Briones, E10Music. Naturligtvis sjunger Damkören själv under ledning av sin nya körledare Elisabet Hellman.

Konserten ges till förmån för Bris, organisationen för Barnens rätt i samhället. Representanter från BRIS finns på plats under konserten.

– Damkören tycker det känns fantastiskt bra att kunna föra traditionen vidare som en förlängd arm av Hartvig Gjesdahls goda minne eftersom han värnade mycket om barn och ungdomar. Hartvig hade också en väldigt stark känsla för vardagskomik och han uppskattade den humor som Al Pitcher förmedlar i sin syn på Sverige och den svenska mentaliteten, förklarar Birgitta Wernström i Damkören.

– Kom och lyssna och upplev musik/komik kryddad med traditionell julfika.

 

  • KULTURKAMMAREN Norrköping

  • Lördag 22 december 2012 kl 16-18
    BRIS-gala
    Entré: 100 kronor, fika ingår.

    • MEDVERKANDE
      Damkören under ledning av Elisabet Hellman
      Piano: David Richardson
      Al Pitcher – ståuppkomiker
      Tonarvet: Ebba, Cerefie och Kerstin
      Julia, Chris och Massi

 

LÄNKAR
Kulturkammaren hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.