• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Fela!, Giselle och À la Taube på Lilla teatern

Spännande vinklar från National Theatre
Nu öppnar Lilla teatern för en ny säsong med opera, teater och À la Taube.

 

Digitalt eller levande – alltid direkt

 

Allt är inte digitaltLilla teaterns scen i Norrköping. Direktsänd opera från Metropolitan i New York, teater från brittiska National Theatre i London har blivit en del av vardagsutbudet.

 

Bengt Sandberg
Utsålt på söndag, berättar Bengt Sandberg. Om publiken inte riktigt hittat till Lilla teaterns digitala utbud så blir det ändå packat när À la Taube-gänget kommer, livs levande.

 

Men just nu är det livs levande scenkonst som slår klackarna i taket, närmare bestämt föreställningen À la Taube, ett ”musikaliskt smörgåsbord” med lokala scenrävarna Leif V Eriksson, Madeléne Ottosson, Bengt-Otto Ottosson och Hans-Peter Nolér.

– Det är utsålt nu på söndag den 16 januari, berättar Bengt Sandberg på Lilla teatern.

Publiktrycket gör att man sätter in en extraföreställning veckan därpå, den 23 januari. (Och skulle man gå miste om den kan man alltid ta sig till gästspelet hos Taubesällskapet i Stockholm den 30 januari.)

I väntan på det lokala smörgåsbordet visas en rad direktsända föreställningar i världsklass. Först ut är musikalen Fela! från National Theatre  om afrobeatlegenden Fela Anikulapo-Kuti. Den Tony awardsprisade musikalen har regisserats och koreograferats av Billy T Jones som också gjort en stor del av manusskrivandet.

– Det finns biljetter kvar, säger Bengt Sandberg. Ett understatement. Musikaler och talteater har ännu inte hittats av den stora publiken i Norrköping, men det går ändå åt rätt håll.

Giselle är en av de stora romantiska baletterna, titelrollen en av de klassiska drömrollerna. Royal Operas föreställning av Giselle visas i direktsändning den 19 januari. I början av februari kommer Shakespeareklassikern King Lear, om den åldrade kungen som delar sitt rike mellan de tre döttrarna och dör utblottad, från National Theatre i London. Och strax därpå den moderna operan Nixon in China.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin
Pressfoto: National Theatre

 • LILLA TEATERN Norrköping

 • 13 januari
  Fela!
  direktsänd musikal
 • 16 januari
  À la Taube – utsålt
  lokalt musikaliskt smörgåsbord
 • 19 januari
  Giselle
  direktsänd balett
 • 23 januari
  À la Taube
  lokalt musikaliskt smörgåsbord
 • 3 februari
  King Lear
  direktsänd teater
 • 12 februari
  Nixon in China
  direktsänd opera
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.