• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Barnens teaterhöst på Bråddgatan 34

Mycket Teater i Barnkammaren hösten 2014.
Samling inför höstens Teater i Barnkammaren, söndagsföreställningar för barn på Teater Bråddgatan 34.

 

”Det växer ju upp en ny publik”

 

Teater för små barn och för lite större, varje söndag. De fria teatergrupperna på Teater Bråddgatan 34 fyller höstens alla söndagar med clowner, fantasilek och sökandet efter gamla hem och efter nya. Tre premiärer och en nypremiär.

 


En dansdocka. Marinella Rolfart, Papanella berättarteater, använder den i Mirabella & Cirkus Pico.

 

– Det växer ju upp en ny publik, säger Marinella Rolfart i Papanella som ger nytt liv åt sin berättarteater Mirabella & Cirkus Pico om en flicka som söker sin pappa som var cirkusartist. Jag håller på att skriva en vuxenbok om mitt sökande efter min pappa och då kom jag på att jag skulle ta fram den här. Jag hade premiär på Mirabella & Cirkus Pico just innan jag skulle åka till Italien och lära känna mina italienska systrar, det är mer än tio år sedan.

Premiärerna står Teatergrupperna Fenix och Pelikanen för, samt teater Impuls. Impuls har länge spelat improvisationsteater för vuxenpublik. Nu utmanar de sig själva genom att improvisera för en helt ny målgrupp, barn mellan 6 och 12 år.

Teater Fenix nya Kom och se: Ester Varieté är en clownföreställning där inget går som planerat men det går till tubans toner. Pelikanens nya pjäs Super-Verklo är ett samarbetsprojekt med Kvartersteatern och Revolverteatern om flickan Sonja som ofta föredrar sin fantasivärld framför verkliga världen och helst leker med vännen Dino. För scenografin svarar konstnären Falah Alani som hämtat inspirationen från dataspelens värld.

 


Sonja och Dino kan göra vad de vill och resa vart de vill i Super-Verklo.

 

Flera av de fria grupperna repriserar även fram äldre uppsättningar. Som Litet hus med stort hjärta (Fenix) som spelas för barn från 2 år eller Jättespännande berättelser om Modiga som (Papanella) spelas för alla mellan sex och 96 år. Och Vem ska trösta Knyttet? som Pelikanen plockar fram under Tove Janssons 100-årsjubileum.

Musikteater Gulasch har turnerat i folkparker i sommar med sin familjeföreställning Ivar, Knutte & Katten. Nu jam(m) de vidare i landets Folkets Hus, från Kallinge till Kungshamn. Efter sista föreställningen, totala antalet lär landa på 65, återvänder de slutligen till hemmascenen och inleder höstlovet med berättelsen om Katten som söker ett hem hos två gubbar och deras höns.

Kulturaktörerna från Linköping återkommer till Teater Bråddgatan 34. I oktober är de På äventyr med en sjörövare och i december spelar de En annan julsaga. Höstsäsongen avslutas traditionellt med Östgötamusikens Julshow.

Vid sidan av söndagsteatern ger Ung scen öst skolföreställningar på Teater Bråddgatan 34. I oktober har de premiär på Mitt hjärtas okända arkiv, skriven för mellanstadiet av Malin Axelsson som också regisserar. På scenen står Författaren, Förtvivlaren och Försäljaren i en pjäs om nutidens komplicerade arbetsliv.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

LÄNKAR
Teater Bråddgatan 34 hemsida
Ung scen öst hemsida

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

Hösten 2014, söndagar kl 15

SEPTEMBER

4/9 Kom och se: Esters Varieté PREMIÄR
Teater Fenix – från 4 år reportage Kultursidan.nu 6/10 2014

21/9 Super-Verklo PREMIÄR
Teater Pelikanen – 4–8 år reportage Kultursidan.nu 2/5 2014

28/9 Flickan & Piraten
Musikteater Gulasch – 5–10 år

OKTOBER

5/10 Mirabella & Cirkus Pico
Papanella berättarteater – 3–8 år och familj

12/10 Vad är du bra på?
Musikteater Gulasch 3–9 år recension
Kultursidan.nu 2/11 2012

19/10 På äventyr med en sjörövare
Kulturaktörerna – 5–12 år

HÖSTLOVET

27/10 kl 10 och kl 13 Ivar, Knutte & Katten
Musikteater Gulasch 4–10 år recension
Kultursidan.nu 22/10 2013

28/10 kl 10 Berättelser om Skogsknytt
Papanella berättarteater – 3–6 år

28/10 kl 13 Jättespännande berättelser om Modiga
Papanella berättarteater – 6–96 år recension Kultursidan.nu 31/10 2013

29/10 kl 10 och kl 13 Litet hus med stort hjärta
Teater Fenix – från 2 år recension Kultursidan.nu 5/2 2013

30/10 kl 10 och kl 13 Historien om en flicka
Teater Fenix och Östgötamusiken – från 5 år recension Kultursidan.nu 7/2 2011

31/10 kl 10 Molly Blom show
Teater Pelikanen – 3–7 år

NOVEMBER

9/11 Har du sett en Pyssling
Papanella berättarteater – 3–9 år

16/11 Improvisationsteater PREMIÄR
Teater Impuls – 6–12 år

23/11 Vem ska trösta Knyttet?
Teater Pelikanen – 4–9 år

DECEMBER

7/12 En annan julsaga (fritt efter Charles Dickens)
Kulturaktörerna – 5–12 år

14/12 Östgötamusikens Julshow
Östgötamusiken – 4–9 år

UNG SCEN ÖST PÅ TEATER BRÅDDGATAN 34

Mitt hjärtas okända arkiv (från 10 år)
3/10 kl 10 och kl 19 PREMIÄR
4–24 oktober, måndag – fredag kl 10 och kl 12

Marken brinner (från 15 år)
19 november – 12 december, måndag – fredag kl 10 och kl 13

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.