• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Musikalgymnasister sätter upp Viruzzz (reportage)

Viruzzz

En dramatisk scen ur Viruzzz.

 

De sju dödssynderna rockar

Repetitionerna för Film- och musikgymnasiets nya musikal Viruzzz pågår för fullt. På Lilla Teatern i Norrköping är det full aktivitet med scen- och repetitionsarbete inför premiären den 31 maj.

Showen berättar om Viruzzz: ett extravagant kostymrockband, där varje medlem representerar en av de 7 dödssynderna. Räkna med en resa av ups, downs och massor av konflikter.

Läraren Nettan Lekström, som är ansvarig för texten, arbetade i måndags intensivt med de unga skådespelarna för att fullända scenanvisningar, linjer och uttryck. Det fanns en hel del arbete kvar att göra, men alla inblandade verkade vara fullmatade med entusiasm och energi.

Det har också varit en hel del arbete utanför scenen, vilket är tydligt i grupperna som använder sig av sociala medier för att marknadsföra showen och ge regelbundna uppdateringar av produktionens framsteg. En mycket aktiv Facebook-sida och blogg, samt en rolig musikvideo på youtube visar att den visuella designen är stark och väl utvecklad.

Vi får också en inblick i några av elevernas tankar och känslor av genom miniintervjuer med skådespelarna på deras Facebook-sida. Att ha kul, lära och få erfarenhet har hög prioritet, men framför allt, vill de förmedla sitt budskap. Olle Johansson, som spelar karaktären Ira säger:

  • Jag hoppas att framförandena kommer ge åskådarna lite av en chock som får dem att tänka efter på budskapet av musikalen. Att de inte bara ler och klappar händerna när den är slut, utan faktiskt har kvar det hela i tankarna.

För att deras budskap ska nå publiken med sin fulla potential, måste resultatet bli så bra som möjligt. Det verkar som om de har en hel del hårt arbete kvar att göra, men denna grupp av andraårsgymnasister har verkligen energi och lust för att klara det med stil.

Text och foto: Robert Betts

 

  • LILLA TEATERN Norrköping

  • 31 maj – 2 juni 2013
    Viruzzz
    Text: Nettan Lekström
    Musik: Lasse Petersson
    Ljud: Jörgen Larsson
    Ljus: Patrik Nystrand
    Film- och musikgymnasiet

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida

FLER BILDER FRÅN REPETITIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633785320163″]

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Musikalgymnasister sätter upp Viruzzz (reportage)

  1. Pingback: Viruzzz berör på djupet på Lilla teatern (recension) | KULTURSIDAN.nu