• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bråvalla utan liten lokal scen

Den svenska björnstammen intar scenen Luna/Blue stage strax efter att Markus Krunegård klivit av på torsdag.

 

Små lokala artister får stå på publikplats

 

Vid förra årets festival kunde man besöka en scen som hade namnet Hangar 86. På den scenen fick våra lokala, mindre, artister möjligheten att uppträda, i regi av Studiefrämjandet. Intill Hangar 86 låg Hangar 87 och där kunde vi se och höra alla ståupp-komiker.

När jag i år äntligen kom över den rätta appen kunde jag direkt konstatera att ingen av dessa scener fanns med. Jag blev besviken eftersom jag hade riktat in mig på att få glädjen att lyssna till våra duktiga lokala artister som är på väg.

 


Tonarvet spelade i Hangar 86 2013.

 

Jag vände mig till Göran Hanning på Studiefrämjandet för att höra om det fanns någon förklaring. Han berättar för mig att det är arrangören FKP Scorpio som stoppat detta. Enligt dem blev det trängsel och kaos när publiken blev för stor. Det var främst i Hangar 87 som detta hände. Göran ansåg att Hangar 86 inte hade samma problem och ville köra igen i år men, som sagt, arrangören var inte inne på samma linje. Ståupp-komikerna får däremot plats i Norrköping lounge.

Man behöver ju inte fundera särskilt djupt för att förstå att det handlar om säkerhet. Jag har mycket svårt att tro att man har något annat skäl. Efter att ha besökt Hangar 86 i fjol så kan jag förstå tankarna. Vad jag däremot undrar är om det inte går att öppna sidorna på dessa hangarer och på så sätt eliminera risken för trängsel och kaos. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur den exakta konstruktionen såg ut. Vore värt att titta närmare på.

Jag har försökt få en kommentar om detta från Scorpio men linjer och websida är överbelastade. Jag fortsätter att försöka och kommer att uppdatera denna artikel med eventuella kommentarer från FKP Scorpio.

 


Utflugen. Markus Krunegård blir allra först på scen.

 

Tyvärr är det bara att konstatera faktum. Inga lokala artister i årets upplaga av Bråvallafestivalen om vi inte räknar med Den Svenska Björnstammen och Krunegård. De har visserligen har en lokal anknytning men har förstås redan passerat nivån för att få uppträda i Hangar 86. Båda uppträder på Luna/Blå scenen på torsdagen.

Sedan har vi förstås vår symfoniorkester, SON, som också har lagt beslag på scenen Luna där de är kompband åt rapparen/hiphopparen Petter. Denna spännande combo kommer jag att återkomma till under festivalen.

Text: Björn Eriksson
Foto: Åsa Husén, Samuel Sandelin, Robert Betts, Den svenska Björnstammen, Petter
PS! FKP SCORPIOS VID FOLKERT KOOPMANS SVARAR PÅ FRÅGAN här (sist i artikeln).

BRÅVALLA Norrköping

26 – 28 juni 2014
Bråvallafestivalen

Arr: FKP Scorpio

LÄNKAR
Bråvallafestivalen hemsida
Lovande startfält för alla på Bråvalla reportage Kultursidan.nu 23/6 2014

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.