• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kung Ebbot och hans kadetter (recension)


Rättning! Ebbot på Munken in the park. En grå Sergeant Peppar och underordnade i exakt likadana knälånga militärrockar.

 

 Supertight band direktstrålat från 1960-talet

 

Kvällens andra kaftanspelning kom av sig. Ebbot utan kaftan? I stället är det 1960-talsmaskerad föreställande en grå Sergeant Peppar och underordnade i exakt likadana knälånga militärrockar.

Även om de är lika så behöver man inte tveka om befälsordningen. Ebbot har den högsta graden, och de andra är bara kadetter med en snittålder på ca 21 år. Äh, det är nog ingen som är äldre än 22. Inte för att det hörs. Bandet är supertight. Och ser ut som de strålats hit från 1960-talet.

 


Scenuppträdande skulle inte skämmas för sig på de riktigt stora scenerna.

 

I början av Killing my darlings från färska EP:n kommer keyboardisten fram och killar Ebbot. Är detta göteborgshumor? Även Backdrop people och Dysfunktional spelas från samma EP. Den senare är rätt punkig men ändå med en doft av 1960-tal. ”Left/right, left/right”.

Ebbot är van vid större scener än den här världen över. Och hans scenuppträdande skulle inte skämmas för sig på Madison Square Garden. Här vilar inga blygsamheter. Han sjunger lite falskt ibland när han ger sig på de höga tonerna, men det är en bagatell.

De är två gitarrister, bas, trummor, orgel och så på akustisk gitarr Tobbe… förlåt, Ebbot menar jag. Exakt samma sättning som i hans förra band The Soundtrack of our Lives, alltså. Och de spelar en del T.S.O.O.L.-låtar: You are the beginning och Second life replay, t ex.

I killed myself today
For second life replay
Yeah, I killed myself today

 


Ebbot plockar en del på gitarren .

 

Men Ebbot har, som bekant, återfötts via TV:n, och de gör den fantastiskt bra, och han plockar en del på gitarren. (Annars spelar han mest ackord under kvällen.) Den växer med indiantrummor, och Ebbot sliter fram munspelet ur kaftanen, jag menar rocken. Bandet sjunger stämsång och låten växer som en klassisk bolero med ökande tempo.

Så slutar konserten i detta klimax, och Ebbot tackar med en kungabugning. Jag undrar om han kommer att efterfesta lika kungligt som för två år sen. Nej, glöm det förresten! Jag har inte sagt nåt.

Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CHAMBERTS PLATS Norrköping

1 – 2 augusti 2014
Munken in the park

1 augusti kl 22
Ebbot

LÄNKAR
Munken hemsida
Tack ska ni ha, 23Till recension Kultursidan.nu 3/8 2014
Stefan Sundström mellan skört och rått recension Kultursidan.nu 3/8 2014
Di Leva stämde gitarren och universum recension Kultursidan.nu 2/8 2014
Nu händer Munken in the park reportage Kultursidan.nu 31/7 2014

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kung Ebbot och hans kadetter (recension)

  1. Pingback: Satirikern Demian tar heder av klenoderna (recension) - KULTURSIDAN.nu