• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM – Kryddat med The Durango Riot (recension)

The Durango Riot
The Durango Riot öser fram rock med punkattityd kryddat med lite psykedelisk chilipeppar.

 

Enformigt på ett bra sätt

 

Nej, något släktskap med den franske jazzgitarristen Django Reinhart finns inte (bortsett från det humoristiska namnet). Här finns inte en jazzton så långt örat räcker. Men så är också Saliga Munken årets upplaga av Where’s The Music?s egen rock- och punkgrotta.

Och bandet är lite av bägge delarna; lite rock med punkattityd kryddat med lite psykedelisk chilipeppar stulen från Bob Dylans Romance in Durango. Nej, inte heller Dylan har nåt detta med detta att göra, det är bara min associationskedja som för mig vilse. Inte Durango heller, förresten. Karlskoga är mer rätt. Sångaren Fred Andersson ser ut att vara nyss utstigen ur en av alla raggarbilar som kryssar runt i den staden.

 


Sångaren Fred Andersson både rör sig och låter en smula som Joe Strummer.

 

Däremot både rör han sig och låter en smula som Joe Strummer. Punkattityd alltså. Och oändligt med rastlöshet och energi. Både han och trummisen är korthåriga, men de flankeras av två långhåriga och skäggbeväxta typer som spelar bas och slidegitarr. Man vet ju inte vad man ska tro. Bäst att hålla ett öppet sinne.

En slidegitarr hör ju inte heller hemma i den här typen av tung rockmusik, och det gör att de får ett eget sound. De är en ny bekantskap för mig, men jag tror jag kommer att lära känna dem bättre. Musiken är rätt enformig… på det bra sättet.

Den sista låten vi hinner höra, innan vi måste rusa vidare heter Marquee Days och påstås handla om ett flygplan som har kraschat. Jaha. Den har alltså inget med rockklubben Marquee i London att göra? Eller med gruppen Televisions låt/skiva Marquee Moon från 1977? Vänta… här har vi något. Enformigt på ett bra sätt.

Text: Michael Strandhed
Foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SALIGA MUNKEN Norrköping

12 februari 2015 kl 19
The Durango Riot

Publik ca 70 pers
Prod: Where’s The Music?

LÄNKAR
The Durango Riot hemsida Facebook skivrecension WTM-presentation
Where’s The Music? hemsida Facebook
RECENSIONER
WTM – Musiken rör på Elin Bell recension Kultursidan.nu 13/2 2015
FÖRHANDSARTIKLAR
Här’ä den nya musikkonferensen! reportage Kultursidan.nu 12/2 2015
Här är musiken under vinterns festival! reportage Kultursidan.nu 11/2 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to WTM – Kryddat med The Durango Riot (recension)

  1. Pingback: WTM – Förtrollande Aurora på Dynamo (recension) – KULTURSIDAN.nu

  2. Pingback: WTM – Rätt evenemang stärker staden - KULTURSIDAN.nu