• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Tommy och Sara först ut på Strömsholmen

Vackraste utsikten.
Vackraste utsikten? Anders Johansson vill att artister som Tommy Nilsson, Sara Varga och Elin Bemark ska trivas på Strömsholmen och vilja komma tillbaka.

 

”Vi har lagt till Elin Bemark”

 

Tommy Nilsson kommer, Sara Varga kommer liksom Elin Bemark och så komikern Janne Lindskog. Allsång på Strömsholmen har sin premiär på onsdag, trots några ändringar in i det sista. Artistlogen är på plats. Nu är också scenen där den ska vara.

– På premiären har vi: Tommy Nilsson, Sara Varga och komikern Janne Lindskog. Caroline af Ugglas kommer inte. Vi har lagt till Elin Bemark som artist i stället för henne. Hon körar för Sara Varga, men Elin Bemark kommer alltså köra eget hos oss och sen allsången ihop med Sara Varga, berättar pressansvariga Josefina Dernsjö.

Elin Bemark som har countrysingeln Never Again bakom sig har även körat för Lena Philipson, Orup och September. I Göteborgsuppsättningen av Rock of Ages spelade hon den kvinnliga huvudrollen Sherrie. Och i höst tävlar hon i SVT:s Doobidoo.

 

Josefina Dernsjö, programledare
Josefina Dernsjö blir programledare för Allsången tillsammans med Anders Johansson.

 

Josefina Dernsjö putsar på sitt manus, hon har ersatt Åsa Sjöberg som var arrangören Anders Johanssons tilltänkta sidekick. Josefina Dernsjö har jobbat ihop med ChoppEvent-gänget under senare år. Ursprungligen kommer hon från Skaraborg där hon gick från teater till film och foto både framför – ”en reklamfilm där jag och en kille spelade huvudroller som nykära” – och bakom kameran. Till Norrköping flyttade hon 2007 där vi ofta sett henne med kamera i hand.

Några dagar tidigare, i slutet av förra veckan, träffar jag Anders Johansson där han bygger scenen på Strömsholmen. Han är inte rädd för att ta i, han som är vd, ägare och uppenbarligen allt-i-allo för Flying Theatre Sweden AB. Anders Johansson kånkar, bär och bygger. Scenen som han köpt bättre begagnad för en spottstyver från Åmåls kommun, åtminstone jämfört med att hyra eller köpa nytt, tar form. Men hur ska det gå med takhöjden under träden i hörnet?

– Jag tror vi klarar det, vi kan nog böja undan grenarna, säger Anders Johansson som den optimist han är.

 

Anders Johansson
Dagsverke. På onsdag står Anders Johansson på däck som kapten för Allsången på Strömsholmen.

 

Artistlogen är inrymd i en knallorange arbetarbod på Strömsholmens ytterspets, den som vetter in mot stan. Mellan loge och scen är det två meter. Anders visar dusch och låsbara skåp, ett handfat med fönsterutsikt ska få stor spegel istället. En sittplats på fyra kvadratmeter, den känns ganska liten, har små fönster åt två håll, grönska och Strömmens vatten.

– Det ska stå ett tält här så att artisterna kan koppla av och umgås, visar Anders Johansson på den enda kvarvarande ytan på utrymmet bakom scenen.

Åt andra hållet breder gräsmattan ut sig. Pingstliljorna har nästan blommat uti rundlarna, snart tar publikens stolar upp platsen. På stängslet sitter en affisch med artistbilder, Bruno Mitsogiannis och Janne Schaffer med röd gitarr samsas med många andra. Sommaren räcker länge. Allsången på Strömsholmen, ett privat initiativ, har väckt intresse i Artistsverige, antyder Anders Johansson.

På onsdag är det upp till bevis. Då inleds Norrköpings Allsång på Strömsholmen som räcker ända in i augusti. 500 förköpsbiljetter är bokade. Det finns plats för fler.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin, Kenny Nilsson, Mikael Johansson, Patrick Saxe och Janne Lindskog

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STRÖMSHOLMEN Norrköping

3 juni – 12 augusti 2015 kl 20
Allsång på Strömsholmen

Prod: Flying Theatre Sweden

ARTISTER
Tommy Nilsson

Sara Varga
Elin Bemark
Janne Lindskog
Programledare: Anders Johansson och Josefina Dernsjö
Kapellmästare: Michael Lindholm

LÄNKAR
Flying Theatre Sweden hemsida Facebook
Dags för Allsång på Skan… Strömsholmen reportage Kultursidan.nu 17/5 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tommy och Sara först ut på Strömsholmen

  1. Pingback: Försenad säsongstart krympte Allsången - KULTURSIDAN.nu

  2. Pingback: Allsång ikväll trots Tommys kalldusch - KULTURSIDAN.nu