• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Allsång ikväll trots Tommys kalldusch

Sara Elin
Mer plats för Sara Varga och Elin Bemark. Onsdagskvällen blir större för artisterna än det var tänkt från början.

 

Fansen får pengarna tillbaka – eller ny konsert

 

Det var en kalldusch. Så beskriver Anders Johansson förmiddagens besked om att Tommy Nilsson inte kommer till kvällens premiär för Allsång på Strömsholmen. Men Allsången blir av ändå, Sara Varga och Elin Bemark tar för sig, liksom Janne Lindskog. Tommy kan dyka upp en annan gång.

– Det var i förmiddags som Kotte, Tommy Nilssons agent, ringde och sa att Tommy inte kan vara med. Det var en kalldusch. Men han erbjöd en livespelning med Tommy Nilsson vid ett annat tillfälle i stället, gärna på Strömsholmen, berättar Anders Johansson.

Bengt-Robert ”Kotte” Ohlsson, från Kotte Management uppgav sedan i en intervju för Norrköpings Tidningar att en uppskjuten soundcheck, på grund av byte av ljud- och ljusleverantör, fällde avgörandet för artistens del utöver att antalet förhandssålda biljetter var för litet.

Det blev början på en intensiv dag. Anders och hans medarbetare har på en och samma gång planerat om kvällens premiärprogram och försökt nå så många förbokningar som möjligt.

– Sara Varga och Elin Bemark gör ett större program än planerat. Komikern Janne Lindskog gör också en allsång. Och Josefina Dernsjö och jag har lagt till ett par allsångslåtar.

– Vi vet inte hur många som velat komma för Tommys skull. De som betalat sina förbokade biljetter nu och kommer ikväll får också se Tommy Nilsson gratis, när han väl kommer. När det blir av hann jag inte diskutera närmare med Kotte.

De som avstår från premiären helt ska få tillbaka sina pengar från Ticnet eller via Allsångens hemsida. Prioriteringen på att nå förhandsbokningarna ligger också bakom bristen på information via hemsida och Facebook.

På eftermiddagen repeterade Sara Varga och Elin Bemark. Det blåste rejält och scenen fick stagas extra. Det kommer fortfarande att blåsa en del i kväll men inte lika mycket.

– Men vi kör på. Vi tar de här motgångarna och ser framåt, säger Anders Johansson och lovar att stolarna kommer i tid till kvällens Allsång på Strömsholmen.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Patrick Saxe

STRÖMSHOLMEN Norrköping

3 juni – 12 augusti 2015 kl 20
Allsång på Strömsholmen

Prod: Flying Theatre Sweden

ARTISTER
Sara Varga

Elin Bemark
Janne Lindskog
Programledare: Anders Johansson och Josefina Dernsjö
Kapellmästare: Michael Lindholm

LÄNKAR
Flying Theatre Sweden hemsida Facebook
Tommy och Sara först ut på Strömsholmen reportage Kultursidan.nu 2/6 2015
Dags för Allsång på Skan… Strömsholmen reportage Kultursidan.nu 17/5 2015

 

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Allsång ikväll trots Tommys kalldusch

  1. Pingback: Försenad säsongstart krympte Allsången - KULTURSIDAN.nu