• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Alla grät II på Antikvariatets Hawaiikväll (recension)

Mats Eriksson
Kanske upprepningar. Kanske återkomster. Kanske absurda hopp i Mats Erikssons vardagslyssnade poesi. Bokverket Mitt eget Hawaii innehåller såväl dikter som bilder.

 

Alla lyssnade och log

 

Mitt eget Hawaii. Mats Erikssons lyrikkväll gick under överrubriken Alla grät II, det är alltså uppföljning till Alla grät som genomfördes 2014. Åter handlade det om att vara i gott sällskap, utöver musikerna Georga Gustafsson, Susanne Andersson och Patrick Lindgren, var Antikvariatet klart välfyllt.

Intressant och vettigt upplägg med poesiuppläsning varvat med sång och ”komp” i olika konstellationer. Mats Erikssons alster är ganska unika, kanske är de som en blandning av Jan Stenmark, Joakim Pirinen och Ionesco (grotesk absurdism). Men så har han också ett välkänt förflutet i avsomnade Textgrupp Daisy.

 

Georga Gustafsson, Susanne Andersson och Patrick Lindgren
Äkta musik. Georga Gustafsson, Susanne Andersson och Patrick Lindgren, interfolierade kvällen med framträdanden i olika konstellationer. Utöver egna och andras låtar framfördes tonsatta dikter av Mats Eriksson.

 

Kvällens musiker, som kom från olika håll bjöd på både egna låtar och covers. (Susanne Andersson är känd från The Long Way Home, Patrick Lindgren bland annat från Raketklubben och Georga Gustafsson, från Benny and the Bangers men står även stark som soloartist.)

Georga kom med underfundig lyrik, Susanne med en bra variant av ”En Vintersaga (’Det stora vemodet rullar in’) och Patric var också en idiosynkratisk artist, som de alla i varierande grad.

Som ensemble fungerade gruppen utmärkt (stämsången av bl a Susanne var oftast klockren) och det blev stundom riktigt bra ”drag”.

 

Välfyllt på Antikvariatet
Välfyllt. Evenemanget lockade många till Antikvariatet denna torsdagskväll i januari. I förgrunden ses ombundna exemplar av Mats Erikssons alster.

 

Mats Erikssons läsning nådde viss resning efter hand, det var mer lustigt än sorgligt men det var vackert så. Dessutom sålde han sina alster som bok, de gick med rätta åt som smör.

Inramningen på ”Antiset” var munter med vitsiga inledningar av kulturprofilen Reijo Rantanen.

© Text: Lars Henriksson
© Foto: Ann-Charlotte Sandelin

ANTIKVARIATET Norrköping

21 januari 2016
Alla grät II: Mitt eget Hawaii

Mats Eriksson (läsning)
Georga Gustafsson, Susanne Andersson, Patric Lindgren (sång och gitarr)
Arr: Antikvariatets vänner och Antikvariatet i Norrköping

LÄNKAR
Antikvariatet Facebook  FB-evenemang

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Alla grät II på Antikvariatets Hawaiikväll (recension)

  1. Pingback: Alla grät III – I den bästa av världar – KULTURSIDAN.nu