• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bråvalla: Det finns de som har humor

Full patte
Full patte. Systrarna Kronlöf kommer och är i gott sällskap.

 

Festivalen är mer än bara musik

 

Musikfesten närmar sig med stormsteg och många sitter säkert därhemma med den officiella playlisten i Spotify för att försöka bestämma vilka artister som har högsta prioritet och vilka som får stryka på foten. Det är inte ett lätt arbete, men det måste göras. Ingen kan hinna se och lyssna på allt. Något som inte finns med på playlisten, och som därmed riskerar hamna i skymundan, är festivalens satsning på stand-up.

Bråvalla Festival nöjer sig inte med att enbart ha den traditionella musiken utan försöker bredda vad det innebär att besöka en festival. Detta genom att anordna bland annat tivoli, chillområden, luftslottspark och så även stand-up som inhuseras under bannern Norrköping Lounge. Här kommer ett stort antal akter att framföras, akter som ska få oss att skratta men även ofta fundera och tänka till. Små och stora namn dyker upp vid sidan av musiken för de som vill bryta av för något annat, för vissa kanske det till och med är huvudattraktionen?

 

Kodjo Akolor på Bråvalla 2013
Kadjo Akolor var rolig på Bråvalla redan 2013.

 

Undertecknad kommer göra sitt bästa för att besöka Loungen för att dela mina intryck från några av de kanske lite mindre akterna, för alla vet väl redan vem Henrik Schyffert är? Många är intressanta men har för tillfället oturen att framföra sin show samtidigt som någon stor headliner, men brist på besökare som söker sig till skrattet lär det inte bli för det. Vi är ju ändå ett par stycken som besöker festivalen.

Nisse Hallberg, som framträder på torsdagen, blev årets nykomling på svenska stand-up galan 2015. Han som kan tänka sig att leva med spöken, det värsta de gör är ju att välta någon kaffekopp, det är nog betydligt jobbigare för spöket att leva med honom när han stökar omkring full mitt i natten. Nisse står på scen med en svårmatchad energi och kommer nu senast från sin turne ”Jag är sjuk” där han som hypokondriker bland annat beskriver hur obevisbara symtom bäst lindras med alkohol.

Petrina Solange, som intar scenen på fredagen, blev årets kvinnliga komiker 2015 och är allt annat än okänd. De läsare som lyssnar på P3 har säkert stött på hennes idéer ofta då hon medverkar i Tankesmedjan. Humor är som roligast när det är humor för humorns skull, och de som lyssnar ska gärna hata sig själva lite för att de skrattar åt hennes haranger. ”Har gjort ett downs-syndrom-pussel. Det innehåller 47 bitar, men är klart efter 46.”

 

Kristoffer Appelquist
Sticker upp. Krister Appelquist.

 

Det finns många att se och höra. Glöm nu inte att festivalen är mer än bara musik. Kanske ses vi i Loungen?

© Text: Oskar Olsson
© Foto: Bianca & Tiffany Kronlös FEAT. Thom Gisslén, Carl Dahlstedt och Kultursidan.nu

 

BRÅVALLA Norrköping

(29) 30 juni – 2 juli 2016
Bråvalla festival

Arr: FKP Scorpio

STÅUPP KOMIKER

torsdag
Pernilla Hammargren

Simon Gärdenfors
Johann Wagrell
Nisse Hallberg
Fredrik Söderholm
Henrik Schyffert

fredag
Jonas Strandberg

Kodjo Akolor
Moa Svan
Petrina Solange
Osvajpade Diamanter
David Sundin
Elinor Svensson

lördag
Shanthi Rydvall-Menon

Kristoffer Appelquist
Emma Knyckare
Martin Lagos
Johan Hurtig
Bianca & Tiffany Kronlös FEAT. Thom Gisslén

LÄNKAR
Bråvalla festival hemsida Facebook

BRÅVALLA LÖRDAG

BRÅVALLA FREDAG

BRÅVALLA TORSDAG

BRÅVALLA ONSDAG

BRÅVALLA – INFÖR FESTIVALEN
Bråvalla: Kan det va’ nåt? Kanske ändå! krönika Kultursidan.nu 28/6 2016
Bråvalla: Lokala tongångar rockar igen reportage Kultursidan.nu 26/6 2016
Bråvalla fyller på inför 2016 års festival GENRELISTA Kultursidan.nu
Dags att ladda om inför Bråvalla 2016 reportage Kultursidan.nu 30/6 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Bråvalla: Det finns de som har humor

  1. Pingback: Bråvalla: Förväntansfulla festivalveteraner – KULTURSIDAN.nu