• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Måndagsklubben jammar i Dynamos kafé (recension)


Bra som alltid. Lisa Lystam satt i publiken men till slut klev också hon upp på scenen.

 

Blått jam under rött ljus i juni

 

RECENSION/NORRKÖPING Jävla måndag. Bluesklubben Blå Kaktus jammar i Dynamos kafeteria tillsammans med Blue Manner, Fredrik ”Skanky Fred” Karlssons nya grupp varje måndag i juni.

Helt långsökt kommer jag att tänka på Jävla måndag, låt och album av Roffe Wikström från 1978 (egentligen cover av Stormy Monday blues av Earl Hines från 1942).

Jävla bra måndag! Och bara den första av fyra! Bluesklubben Blå Kaktus ordnar nämligen måndagsjam i Dynamos kafeteria med gruppen Blue Manner, frontade av Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson (Lisa Lystam Family Band).

Idén är att ha en ”öppen scen” där oprövade artister kan dyka upp och pröva sina vingar. Nu verkar första träffen ha varit rätt uppstyrd av kapellmästare Karlsson, men efter att djungeltrumman har gått (lyssna!) så kommer det säkert att bli fler spontana besök.

Första måndagen klev en man vid namn Peppe upp och spelade taggtrådsgitarr, till exempel. Och Brian Reed blåste tornado i munspelet. Den stora överraskningen för kvällen var Zubaida Solid, som stod för en sånginsats utöver det vanliga.

Lisa Lystam satt i publiken, och jag började tro att hon tänkte sitta kvar där. Men på slutet klev hon upp och var med på några låtar. Bra som alltid, förstås.

Fyrtio personer fyllde upp lokalen ganska bra, men nog går det att knö in tio till (eller tjugo). Det står alltmer klart att Norrköping har en levande bluesscen, och den växer. Det är bara att vara beredd på att bli förvånad när nya talanger dyker upp.

Måndagsklubben fyllde ett tomrum jag inte visste fanns. Och nu är det måndag igen. Jävlar!

© Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

DYNAMO Norrköping

5, 12, 19, 26  juni 2017 

Måndagsklubben

Fredrik Karlsson ”Skanky Fred”, sång och gitarr
Markus Korhonen, munspel
Christian Karnevald, bas och fotograf
Sebbe Enrique Fernandes, gitarr
Anders Björling, trummor

med gäster

Arr: Blå Kaktus

LÄNKAR
Blå Kaktus Facebook FB-evenemang
Blue Manner Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Måndagsklubben jammar i Dynamos kafé (recension)

  1. Pingback: Blue Manner tjuvstartade Kulturnatten (recension) – KULTURSIDAN.nu