• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM’18 Familjen, Grant och tysk hiphop


House från Hässleholm. Familjen/Johan T Karlsson är toppnamnet i dagens bandsläpp. Wherre’s the Music? är annars en plattform för mer okända förmågor, debutanter med och utan singelsläpp, och akter från andra länder.

 

Konferensdelen flyttar till Elite Grand Hotel

 

NORRKÖPING Hässleholmshouse. Familjen – Johan T Karlsson – gjorde The Ark, Orup och Carola Så mycket bättre 2014. Sedan blev det tyst, han satte sig bakom mixerbordet för andra artister. En av dem är GRANT. Båda ingår i andra släppet till Where’s the Music?

I det första släppet var Ebbot Lundberg dragarnamnet, kapten på sitt eget TV-skepp denna höst. I släppet ingick även nya svenska supergruppen Cyhra som samlat medlemmar från välkända hårdrocksband, varav In Flames är det största – eller åtminstone har spelat på Bråvallafestivalen.

 

Kommer – Ebbot Lundberg
Kommer. Ebbot Lundberg går ombord på Where’s the Music? i februari 2018.

 

Det har varit ganska tyst kring Familjen sen han tolkade bland andra The Ark, Orup och Carola i  2014-års upplaga av ”Så Mycket Bättre”. Sedan dess har han endast släppt den vackra singeln Mitt i natten och gett ett fåtal spelningar. Men nu är det klart att Familjen återigen kliver ut i strålkastarljuset.

”På Where’s the Music? kan vi på nytt släppa alla hämningar till euforisk Hässleholmshouse”, skriver arrangören FKP Scorpio i pressmeddelandet.

Anledningen till tystnaden är helt enkelt att Johan T Karlsson – aka Familjen – producerat åt en rad andra artister. Bland annat var han involverad i ”Waterline”, den uppmärksammade debutsingeln med GRANT. Även hon kommer till Where’s the Music? I februari.

Uppmärksammade tyska rapparen Ace Tees singel Bist Du down? har redan krönts till en av 2017-års mest minnesvärda låtar. Nu tar hon med sig sidekicken Kwam. E till Sverige för att ge publiken en lektion i 1990-talsosande, tyskspråkig hiphop.

Fler stjärnskott är redo att ge nytt blod till musikscenen. Norska Halie, hiphopdebutanten JËLLY, rockbandet Bitch Hawk och Alice Boman. Med flera.

Konferensdelen av festivalen flyttar från Louis de Geer till Elite Grand Hotel. Where’s the Music?:s akter har ur jämställdhetssynpunkt starkt skilt sig från mansdominerade storebrodern Bråvallafestivalen. Detta gäller i än högre grad vid konferensen, 60 procent av talarna var kvinnor senast det begav sig. Vilket kanske inte är så anmärkningsvärt, många kvinnor agerar i musikbranschens kulisser.

Vilka talare som kommer till WTM 2018 och vilka seminarier som kommer att hållas är än så länge oklart.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: Michael Strandhed och FKP Scorpio

ETT FLERTAL SCENER Norrköping

9–10 februari 2018
Where’s the Music?


Showcasefestival


Arr: FKP Scorpio

KLARA ARTISTER
Cyhra | Ebbot Lundberg & The Indigo Children | Familjen | Ace Tee & Kwam.E (DE) | Alice Boman | Bitch Hawk | Estherlivia | Freya Ridings (UK) | GRANT | Halie (NO) | Henrik Palm | JËLLY | Joseph J. Jones (UK) | KING (DK) | LASH | Lucas Nord | Marlene | Picture This (IE) | Ruby Empress | Satan Takes A Holiday | SUAD (FI) | Sumie | The Hanged Man | Tim Chadwick (IE) | Tom Hickox (UK)

LÄNKAR
Where’s The Music hemsida Facebook
WTM’18: Where’s the Music? 9–10 februari reportage Kultursidan.nu 2/10 2017

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to WTM’18 Familjen, Grant och tysk hiphop

  1. Pingback: WTM’18 Musikfesten i startgroparna – KULTURSIDAN.nu

  2. Pingback: WTM’18 Lokala guldkorn och Gaffagala – KULTURSIDAN.nu