• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

WTM’18 Lokala guldkorn och Gaffagala


And We Should Die of That Roar är Gaffa-nominerad i kategorin Årets genombrott.

 

Fyra regionala akter av 76 bokade

 

NORRKÖPING Kommer And We Should Die of That Roar ta hem en vinst när Gaffa-priset blir med gala? Magna Carta Cartell återuppstår efter nästan tio års tystnad och The Great Discord levererar progressiv dödspop när Where´s the Music? 2018 går av stapeln.

Gaffa-priset tar nästa steg och blir en gala. Priset har delats ut till årets viktigaste artister sedan 2011. Förutom utdelningen framförs både nya tongångar och höjdpunkter från musikåret som gått under galashowen.

Norrköpingsartisten And We Should Die Of That Roar alias Hardy Hum är en av de nominerade i kategorin Årets genombrott. Den självbetitlade skivdebuten, och hittills enda fullängdaren, kom 2014. Året därpå kom EP:n Sense Woven Spells. Sedan dess en handfull singlar släppts. Februari 2017 släpptes Blood On Our Hands och Winter Song kom i december. En ny fullängdare är på väg.

Under Gaffa-galan delar WTM-arrangören FKP Scorpio ut Viola Beach Memorial Award till ett band och en manager för andra året i rad. Detta görs till minne av det brittiska indiepopbandet Viola Beach som efter sin medverkan på Where´s the Music? 2016, omkom i en bilolycka tillsammans med sin manager.

Så här långt har Where´s the Music? 76 akter bokade varav fyra med lokal och regional anknytning: Magna Carta Cartell, The Great Discord och Priest samt Televote.

 Linköpingbandet Magna Carta Cartell som grundades 2006, men efter en EP 2008 och ett fullängdsalbum 2009 gick i dvala när tre av medlemmarna valde att satsa på Ghost. 2017, efter åtta års tystnad, släpptes EP:n The Demon King. Bandet beskriver sin musik som ”radioformaterade soundtracks till filmer som ännu inte gjorts.”

Ett annat band med basen i Linköping och med medlemmar både från Norrköping och Söderköping är The Great Discord. Albumdebuten Duende kom 2015 följt av EP:n Echeos och Hösten 2017 kom albumet The Rabbit Hole. Bandet har turnerat med grupper som Ghost och Katatonia. Sångaren Fia Kempe har medverkat på Ghosts EP Popestar och trummisen Aksel Holmgren har ett förflutet som medlem mellan 2010 och 2014. Själva kallar de sin musik för ”Progressiv dödspop”.

I slutet av 2017 släppte syntbandet Priest albumet New Flesh med låtar som The Pit, Vaudeville och The Cross. Skivan är producerad av Simon ”Alpah” Söderberg från Ghost.

Hundraprocentigt lokala är Norrköpingsbandet Televote som bildades för ett år sedan och som inledde med att spela in låten Låt det bara va’ ekandes.

© Text och foto: Anton Augustsson

ETT FLERTAL SCENER Norrköping

9–10 februari 2018
Where’s the Music?


Showcasefestival


Arr: FKP Scorpio

KLARA ARTISTER
Cyhra | Ebbot Lundberg & The Indigo Children | Familjen | Good Harvest | Ace Tee & Kwam.E (DE) | Adam Naas (FR) | Agent Fresco (IS) | Agnes Matsdotter | Alice Boman | Amanda Mair | Axel Flóvent (IS) | BIG KIZZ | Bitch Hawk | Callum Stewart (UK) | Carubine | COBRAH | Diskopunk | DJ KIMAZO | Estherlivia | Farao (NO) | Freya Ridings (UK) | GRANT | Grapell | Halie (NO) | Henrik Palm | Hey Charlie (UK) | Hudson Taylor (IE) | Huset | JADA (DK) | JËLLY | Joseph J. Jones (UK) | KillASon (FR) | KING (DK) | Kristofer Greczula | La Lusid | LASH | Last Train (FR) | Liv Sin | Lemar Jaily | Lizette Lizette | LOCALS | Lucas Nord | Luxury Death (UK) | MaidaVale | Magna Carta Cartel | Marlene | Memoria | Muhammed Faal | Namasenda | Nicky William | Olle Grafström | OX | Picture This (IE) | Pipes & i | Priest | Riga Tiger | Ruby Empress | Sabina Victoria | Saint Sister (IE) | Salima Drider (FR) | Satan Takes A Holiday | Shirin | SUAD (FI) | Sumie | Snövit | The Dahmers | The Great Discord | The Hanged Man | The Heard | Televote | Tilde | Tim Chadwick (IE) | Tom Hickox (UK) | TVc | VERO | Wy

LÄNKAR
Where’s The Music hemsida Facebook
WTM’18 Familjen, Grant och tysk hiphop reportage Kultursidan.nu 8/11 2017
WTM’18: Where’s the Music? 9–10 februari reportage Kultursidan.nu 2/10 2017

And We Should Die of That Roar
Musik för fred och firande i Hörsalen reportage Kultursidan.nu 11/12 2017
Hardy Hums nya EP född ur desperation recension Kultursidan.nu 6/9 2015
Hardy Hum debuterar hos Guvernören reportage Kultursidan.nu 26/2 2015

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to WTM’18 Lokala guldkorn och Gaffagala

  1. Pingback: WTM’18 Musikfesten i startgroparna – KULTURSIDAN.nu